SE ÄVEN: TV: Se hela matchen i repris här

Kanske var det den behagliga 1–0 ledningen som Simon Skrabb ordnade i första halvlek som gav den avslagna känslan och låga tempot.

Syrianska hade några farligheter, bland annat ett stolpskott i andra. Men tempot och intensiteten var sådär i matchen. IFK gjorde ett trippelbyte. efter en dryg timmes spel.

Då kom målen.

– Den första halvleken var bedrövlig spelmässigt.

Men det blev bättre.

Danskens första mål inleddes helikopterfint förbi en back, innan han utanför straffområdet tryckte iväg ett pressat skott.

Artikelbild

| Alexander Jakobsen hade målshow mot Syrianska.

3–0 hängde unge Oliver Stefansson in vaket och vackert från cirka 30 meter.

Sedan avslutade Jakobsen med två mål till.

Det sista hade potential att bli en klickraket på nätet.

Alexander gjorde en extra dribbling framför Syrianskas nyinsatte målvakt, innan han retfullt vände bort en back och placerade sitt tredje mål i U 21-mötet.

Han gick fram och firade med de unga bollkallarna.

– Det var ett roligt mål. Alla sa ett det var snyggt. Jag hade tid och läge så jag tog en liten extra tur, sa dansken med sitt egyptiska påbrå.

Känslan var att han gjorde lite som han ville på slutet. I allsvenskan har det varit oregelbunden speltid på olika positioner.

Men det är där han vill vara, speciellt på fredag då han möter sin gamla klubb Falkenberg.

– Ord räcker inte till vad den matchen betyder för mig. Men det är tränaren som bestämmer . . .

– Jag gillar helst lite mer jämna matcher än den som vi spelade. Då får man ut det bästa av spelarna. Som i allsvenskan. Det är orsaken till att jag spelar. Det här är mest för konditionen, det är ändå kul att hjälpa och spela med de unga spelarna, sa Jakobsen efter showen.

IFK Norrköping–Syrianska FC 5–0 (1–0)

IFK:s mål: 1–0 (28) Simon Skrabb, 2–0 (77) Alexander Jakobsen, 3–0 (81) Oliver Stefansson, 4–0 (82) Alexander Jakobsen, 5–0 (89) Alexander Jakobsen.