Två starka bortaresor till Östersund och Göteborg av IFK Norrköping har givit laget sex poäng. Förutom Hammarby som seglat iväg i tabelltoppen kan IFK Norrköping stärka sin position tillsammans med AIK och Kalmar när en allsvenska tabellen börjar skikta sig.

Men då krävs det tre poäng mot Dalkurd på lördag kväll.

– Dalkurd har för lite poäng om man ser till deras kvalité, de har haft lite otur och varit det bättre laget vissa matcher utan att få någon poäng. Dom är bättre än vad man tror så det gäller att vi går in med samma ödmjukhet som vi har gjort tidigare, att vi lägger ner samma energi på försvarsspelet och att vi försöker vara lite vassare i anfallsspelet, säger mittfältaren Simon Thern till IFK:s hemsida.

IFK:s senaste segrar är resultatet av en allt mer stabil defensiv.

Den senaste hemmamatchen och förlusten mot Trelleborg var väckarklockan som ringde starkt i truppens öron.

– Det kanske inte var helt fel så här i efterhand, vi fick känna att det verkligen gäller att vi sätter igång och börjar arbeta, vilket vi har gjort de två senaste matcherna. Det är jäkligt starkt att kliva därifrån (ÖFF och Blåvitt) med sex poäng, det tror jag inte att så många lag kommer göra, säger Simon Thern till ifknorrkoping.se.

Jordan Larsson är fortsatt avstängd och är tillgänglig för spel i onsdagens hemmamatch mot GIF Sundsvall.

Efter väntar den sista matchen före VM-uppehållet borta mot AIK.

En bra kommande vecka kan ge "Peking" ett fint slagläge efter det blågula rysslandsäventyret.