En Anders ut – en annan Anders in.

Marcus tackar för sig som ordförande efter två krävande år och är på väg att ersättas av Nobrant som tar ett kliv upp i styrelseordningen efter tio år som vice ordförande.

LÄS MER: "Marcus lämnar klubban i Sleipner"

Men Nobrant var inte valberedningens huvudspår och anledningen att det ursprungliga årsmötet fick skjutas på framtiden.

Precis när förslaget att rösta fram Christoffer Granberg som ny ordförande skulle klubbas igenom tog frågan en vändning.

– Valberedningen hade sina bevekelsegrunder för sina beslut egentligen, men däremot inte rättvist eftersom man inte hade omfattningen av jobbet klart för sig. Den dialogen borde ha tagits innan utifrån medlemmar och så vidare, menar Anders Nobrant.

Birger Granberg och Tommy Aronsson valde då att lämna sina uppdrag i valberedningen.

– Vi tolkade det som att det var ett sådant missförtroendevotum mot vårt arbete att det inte fanns någon anledning att vi skulle kvarstå men jag vill inte göra en affär av det hela, säger Birger Granberg.

Årsmötets vändning innebar att Anders Marcus sitter kvar som ordförande tills vidare men Anders Nobrant är inställd på att ta över klubban på det extra årsmötet 2 maj.

– Ja, det lutar åt det om medlemmarna vill. Jag känner att det är dags för det. Det är ingen maktkamp som jag ser det och har inga ambitioner att sitta på den stolen för länge.

Det är ingen osämja?

– Vi är vuxna människor. Vi tog ett möte i konferensrummet och kom fram till att vi skjuter på årsmötet och pratar igenom allting med alla. Det skulle ha gjorts ordentligt innan och föranleder att göra en del ändringar i våra rutiner. Vi ska inte behöva hamna där, svarar Nobrant.

Birger Granberg:

– Vi tyckte att vi hade tagit fram bra kandidater till en ny styrelse. Nytt, friskt blod. Det behövs. Hur de ställer sig till att ställa upp nu vet jag inte. Anders (Nobrant) gör ett jättebra jobb med att dra in sponsorpengar och vi var rädda att det skulle bli för mycket för honom med att vara ordförande. Vi vill inte att han ska kliva av, när han sa det så blev församlingen orolig.

– Just nu finns det ingen valberedning men de som föreslogs finns kvar men med en annan rollfördelning, säger Anders Nobrant.