– Jag vill uppåt och det vill City också. Jag har funderat mycket, men nu känns det bra att vara här, sa Esat Jashari på en presskonferens på Linköping arena på onsdagskvällen.

På stolen intill satt managern Melke Alan.

Han såg om möjligt ännu mer belåten ut.

– Vi har jobbat enormt hårt för det här. Det måste vara något speciellt med den här division 2-klubben. Hade Esat spelar med oss förra året hade vi nog suttit här och pratat om division 1 redan nu, sa Alan.

Tvåårskontrakt med Esat Jashari är onekligen en prestigevärvning för Linköping City, som föll i det avslutande kvalet till ettan i höstas. Skyttekungen öste in 26 mål för Motala AIF i samma serie och har under vintern varit aktuell för flera andra klubbar högre upp i fotbollssfären.

Det har funnits mer eller mindre intresse från lag både i superettan och division 1 och inte minst fick han i höstas chansen att under en vecka provträna med turkiska topplaget Istanbul Basaksehir. Men det blev inget där och då trodde de flesta att Norrköpingskillen skulle hamna i någon av 011-klubbarna.

Det blev inte så.

Det blev 013 i stället.

Tillsammans med bland andra Michael Uwezu och Dinko Felic ska han se till att Cityoffensiven blir vass under säsongen som kommer.

– Det var tungt med Maif och det blev också för jobbigt att pendla från Norrköping. Nu blir det närmare. Förhoppningsvis ska jag kunna leverera mål och poäng. Det är därför jag är här, sa Esat Jashari.

Besviken att det inte blev spel högre upp?

– Nja, det är mycket som ska stämma och det måste kännas rätt. Nu gick jag på min magkänsla och då blev det City. Jag har haft andra kontraktsförslag, men då har jag inte upplevt att tränaren verkligen vill satsa på mig på samma sätt.