LÄS MER: "Mycket måste bli bättre, LFC"

Efter tre år som klubbdirektör i Linköpings FC tackar hon för sig – och avtackades i samband med allsvenska premiären mot Växjö. Redan om några dagar börjar hon nya jobbet på ett civilt företag i Linköping.

Hagström hymlar inte om att det varit några tuffa år. Lagidrotten på damsidan kämpar i ekonomisk motvind och trots dubbla SM-guld och spel i Champions league har LFC svårt att få finanserna att gå ihop.

Artikelbild

| Maria Hagström fick en seger som avslutnings­present.

Maria Hagström säger:

– Framförallt förra året var riktigt tufft. Det gick i ett och med facit i hand är det lätt att säga att jag hade behövt en paus. Förra sommaren var det någonting precis varje dag. Då var det nära att jag kände att. . . nej, det går inte längre.

– Det har varit många sömnlösa nätter. Att hela tiden vara påkopplad och känna en oro för framtiden. Räcker pengarna? Kan vi betala ut lönerna? Det har tärt och till slut upplevde jag att jag inte var riktigt fokuserad vare sig vare jag var på jobbet eller hemma med barnen. Det håller inte.

LÄS MER: Lösa skottet avgjorde

Samtidigt känner hon hur LFC tagit steg framåt, sportsligt med dubbla guld, ekonomiskt med ett par miljoner i ökad omsättning och med ett stärkt varumärke.

– Det har verkligen varit jättekul och lärorikt. Känslosamt, men också slitsamt. Framförallt i början tog det mer tid än jag trodde att få erkännande och acceptans för att man jobbade med damfotboll. ”Va, är du heltidsanställd och jobbar med damfotboll?” Jag tror inte att någon i en herrförening hade fått samma fråga, säger Maria Hagström.

Vem som tar över som klubbdirektör är inte klart, men planen är att hen ska vara på plats under sommaren.