Brutet ben, handledsfrakturer och en trasig sena i handleden.

David Mitov Nilsson har gått igenom ett skadehelvete men är redo att ställa sig i mål igen.

– Han är klar att köra från måndag, säger Jens Gustafsson som då startar upp träningen igen efter ett par veckors ledighet.

Artikelbild

| Succévärvning. Isak Pettersson inledde lite skakigt men var strålande sista matcherna innan uppehållet.

Fullt ut?

– Så som vi har följt utvecklingen så ska det vara fullt ut. Sedan ska man minnas att David varit borta tre-fyra månader. Det gör att vi bör ha respekt för hans återgång och vara tålmodiga, menar Gustafsson.

Med Mitov Nilsson – guldmålvakt 2015 – på sidan har Isak Pettersson kastats in som nummer ett tidigare än planerat.

Efter en småskakig inledning har nyförvärvet från Halmstad varit strålande.

Läs mer: "Vad var det ens för räddning?"

Fyra nollor och förtroendeingivande spel har lyft IFK Norrköping.

Så sent som i söndags kallades 21-åringen in till U21-landslaget till kvalmatchen borta mot Malta där Pettersson blev kvar på bänken.

Med David Mitov Nilsson och Isak Pettersson spelklara har IFK Norrköping två målvakter av hög klass.

Bara en kan spela.

En jobbig sits?

– Det där är...det får bli en framtida fråga hur vi hanterar den. Det har funnits anledning till att vi agerat som vi gjort tidigare i transferfönstren. Isak har gjort det väldigt bra. Vi får se, svarar IFK-managern.

Som dessutom har Gustav Jansson som ett alternativ. Åtvidabergs tidigare målvakt plockades in som backup men sitter på ett kontrakt som går ut i sommar.

– Det är för tidigt att uttala sig om hur vi kommer gå vidare där. Gustav har gjort ett jättebra jobb hos oss. Bra i U21-laget och hans sätt att stötta. Det är väldigt bra person som vi är glada att ha hos oss, säger Jens Gustafsson.

Det är ingen som meddelat att de vill söka sig bort?

– Vi har inte haft anledning att ha det snacket. Vi har en bra rollacceptans. Alla spelare är betydelsefulla, sedan om man spelar 90 minuter i varje match eller inte så bidrar alla på olika sätt. Det är viktigt för att ha en bra säsong.