– Det har varit olika bud på om tvåan också går upp. Att vinna kvalet är kört, men vi siktar på andraplatsen och att vinna vår match mot Myresjö på lördag, sa Hjulsbrotränaren Jerry Österberg.

Hjulsbro bjöd stundtals på fin fotboll och skapade flera klara chanser, framför allt under den första halvleken. Närmast var hemmalagets anfallare John Frode vars nick efter 20 minuter tippades över ribban av Lindömålvakten Marcus Jonsson.

– Det blir en retur och jag slänger mig fram, försöker ta mig dit, men målvakten räddade, sa Frode som kom tillbaka till sin moderklubb inför säsongen efter både ett uppehåll från fotbollen samt en sejour i Sturefors.

De flesta på Pema arena väntade på ett Hjulsbromål, men en frispark från gästernas planhalva studsade över hemmaförsvaret och Lindös Sead Muric hann före Hjulsbros målvakt Axel Lundqvist och nickade in matchens enda mål i 70:e minuten.

– Vi hade bollen på mållinjen tre-fyra gånger, men den ville bara inte in. Riktig jäkla besvikelse, surt och väldigt orättvist får man säga. Så är fotboll, ibland studsar det emot en, sa John Frode.

Hjulsbrotränaren Österberg:

– Jag tycker att vi hade matchen, vi hade kontroll. Det kändes som att de var rädda om sin poäng som de var här och skulle hämta. Vi hade ett antal lägen där det ska vara mål, där det brukar vara mål normalt sett. Vi gjorde en jättebra match både defensivt och offensivt och visar att vi är ett riktigt bra lag.

Publik: 150.