2014 knäade IFK Norrköping rejält i det allsvenska bottenskiktet.

I slutomgångarna vände David Boo Wiklander och ”Peking” säsongen och fortsatte sedan spikrak uppåt till ett SM-guld året efter.

En erfarenhet som lagkaptenen har nytta av när han försöker hålla ihop ett IFK Göteborg som är satt under all tänkbar press.

– Klart man lärde sig. Jobbar man på sakerna som man verkligen tror på finns det alltid en erfarenhet att falla tillbaka på när man gjort det en vända. Alla andra är så duktiga på att se det negativa. Det kan inte vi göra. Vi har det i egna händer. Det är det viktigaste, säger Boo Wiklander efter tisdagens träning på Kamratgården.

Efter GP:s uppgifter på måndagskvällen att tränaren Poya Asbaghi och hans assisterande Alf Westerberg får lämna var det ett välbesökt pass.

Lagkaptenen David Boo Wiklander fick svara på en hel del frågor.

– Det var fullt hus. Jag sa: ”Kul att ni vill vara här och stötta oss”.

Hur mår ni?

– Ska man vara ärlig är det ett spel som sker långt ifrån vår verklighet. Vi lever i allra högsta grad, har det i egna händer och med marginal nedåt fortfarande. Blåvitt är egentligen i första fasen. Det är länge sedan som vi var så långt söderut. Då slår det stort. Det är roligt med engagemang och intresse. Tycker man inte det kan man hålla på med annat.

Skulle det vara rätt att byta ut Asbaghi?

– Det är en sådan svår fråga. Hade man haft facit hade det inte varit några konstigheter men jag är av uppfattningen att oavsett vem som leder oss framöver så kommer inte spelartruppen förändras. Det är inga fönster kvar och då är det full fokus på att vi tillsammans ska klara det här. Sedan är det styrelsen och klubbledningen som bestämmer vad vi behöver. Där har jag egentligen ingen åsikt. Jag ska hålla samman laget och fokusera på nästa match. Hur klyschigt det än låter.

Hur påverkas man som spelare?

– Det är tråkigare att spela om platser i mitten av tabellen, de betyder inte så mycket. De här matcherna som betyder mycket vill man spela. Sen kanske jag inte sagt samma sak om jag var 20 år och inte hade erfarenheten.

– Jag är övertygad att vi klarar det här. Jag tycker inte man kan jämföra oss med lagen som åkt ur senaste åren. Kvalitetsmässigt är vi bättre. Sen kan man ifrågasätta min bedömning men jag har spelat tillräckligt många år och tillhört tillräckligt många trupper för att ha någon slags känsla. Media har redan målat upp att vi ska starta i superettan nästa år. Det är positivt. Då har vi allt att vinna, säger David Boo Wiklander.