Det har varit en ganska tuff omställning för kantspelaren att komma in i sin nya miljö. Det medger han i en intervju med Göteborgs-Posten.

Inte minst är mentaliteten annorlunda än han varit van vid från allsvenskan.

– Jag kanske inte fick ut den fotbollen jag ville där heller. Det var mycket faktorer som spelade in. När de ropade upp mitt namn inför en hemmamatch började hela publiken bua. Jag tänkte: "Vad fan är det här, vad har jag gjort?". Det var lite tufft faktiskt. Jag fick ta den smällen. Antingen är man stark och reser sig upp eller så lägger man sig ner och dör. Jag var stark faktiskt och gjorde en riktigt bra match. Efter det slutade de bua. Det är lite den mentaliteten där borta, säger den förre IFK Norrköping-spelaren till GP.

Han lämnade IFK Göteborg, som var hans senaste svenska klubb, i vintras för att flyttade till Bolivar som just nu är med i toppen av den bolivianska ligan.

Om han återvänder dit efter sommaren återstår att se. Just nu är han hemma i Göteborg igen och hälsar på sina gamla klubbkamrater där.

– Det vet jag inte. Nu är man bara glad över att vara här och träffa de gamla polarna igen, träffa alla i klubben. Jag har inte tänkt så långt än. Det kan bli så att de är sugna på att förlänga där borta, då får man ta sig en tankeställare, om det är värt det. Ska jag bli kvar får familjen flytta med, annars kommer jag inte klara det, säger han vidare i intervjun.

Martin Smedberg-Dalence spelade i IFK Norrköping mellan åren 2011 och 2013, där han framför allt stod för ett starkt inläggsspel från sin högerkant.

Var han spelar i fortsättningen återstår med andra ord att se.