För att få med sig en seger måste IFK Norrköping besegra två motståndare.

Sveriges bästa fotbollslag hittills i år.

Och sig själva.

Artikelbild

Det är inget man gör lättvindigt.

"Pekings" säsong är tveklöst godkänd än så länge, även om spelet inte har skimrat alla gånger. Det är bara att titta på tabellen, vilket är vad som räknas i slutändan. Men för att göra den mer än godkänd krävs något extra i seriens sista tredjedel.

En tredjedel som börjar på allra svåraste sätt med besök av serieledaren. Ett AIK som har åtta raka segrar i allsvenskan och har ett självförtroende som är stort till och med för att vara AIK.

Kan de ens stava till ordet förlust?

Har de redan berett plats för Lennart i troféhyllan?

Det kommer att mullra på Östgötaporten. När lagen möttes på Friends slutade det 3–3 efter en tillställning som gjorde mig yr. Det är två starka lag som ska göra upp. Sakerna att se fram emot är många.

IFK Norrköpings förmåga att skapa heta målchanser ur deras bollinnehav och skickliga spel med bollen har ifrågasatts. Nu möter de ett AIK med ett Rikard Norlingskt försvarsspel som bara har släppt in elva mål(!) på 20 matcher. Det senaste insläppta var i 5–1-segern mot Brommapojkarna 22 juli.

De tre av David Moberg Karlsson, Simon Skrabb, Kalle Holmberg och Jordan Larsson som får förtroendet på topp har något att bita i när de ska buffla sig fram och hitta rätt med löpningarna kring AIK-väggen.

Och mittfältskampen – man kan dregla för mindre. IFK Norrköping har få övermän i serien på det centrala mittfältet i Simon Thern och Alexander Fransson. AIK svarar upp med Kristoffer Olsson, Enock Kofi Adu och hemvändande Sebastian Larsson som gjorde ett 3–5–2-spelande AIK ännu starkare.

Dessutom är det oklart om Kasper Larsen kan spela. I och med att Filip Dagerstål (hjärnskakning) saknas sedan tidigare öppnar det upp för en ny spelare i backlinjen bredvid Andreas Johansson och Lars Krogh Gerson.

Spelaren som ploppar upp på min näthinna är Henrik Castegren. Han skulle kunna vara nervös, men han skulle älska ännu mer att få kliva in i den här matchen, även om det är på en scen modell större. Castegren har längtat länge efter allsvenskt spel.

För IFK-fansen är det inte rimligt att hoppas på guld. För IFK-fansen är det rimligt att hoppas på en topp tre-placering.

En seger mot AIK skulle dock skapa ett embryo till guldvittring. Och framför allt ge råg i ryggen inför den troliga kampen med att ha något av Hammarby och Malmö (ingen barnlek) efter sig.

Det väntar ett mullrande kraftprov för IFK Norrköping.

Vad är svårast: att slå AIK eller att bilda en regering i Sveriges riksdag?

Exakt en vecka efter valdagen kan vi ha ett svar.