LÄS MER: Premier League-proffset på hembesök

LÄS MER: IFK-mittfältaren till Ungern

Han tvingades avstå helt borta mot Elfsborg och linkade av i slutet i hemmasegern mot Sundsvall senast. Men det verkar inte vara några större krämpor med "Gudi".

Under torsdagens träning såg allt som vanligt ut, även om han avstod det sista matchspelet av säkerhetsskäl.

– Jag fick jättebra respons i dag men vi ville inte riskera något, berättar han efteråt.

Vad har varit problemet?

– Mot Elfsborg var det framsidan av låret och mot Sundsvall baksidan.

Kan skadorna hänga ihop?

– Kanske. Det är möjligt att jag har kompenserat på något sätt. Men det här är första gången jag har haft muskelproblem över huvudtaget. Men jag är helt klar till nästa match, försäkrar han.

På måndag väntar Hammarby på Tele2 Arena, ett "Bajen" som har haft en stark vår och hänger på i toppstriden.

– De är i bra form och har självförtroende. Det ska bli en rolig match att spela, säger Gudi som har gjort två mål tidigare på Tele2.

Han beskriver IFK i liknande termer, men kryddat med ännu mer superlativer.

Omställningen till delvis 3–4–3 inför Göteborgsmatchen, där han själv fick kliva in och spela innermittfältare, har fått fart på laget.

– De sista tre matcherna har varit jättebra. Vi har blivit livsfarliga rätt och slätt. Presspelet och själva spelet med boll sitter mycket bättre och allt hänger ju ihop också. Det blir bättre när vi bara kör egentligen.

Men riskerna ökar väl samtidigt när ni skickar upp fler folk i offensiven?

– Jo, det såg vi ju mot Sundsvall också. Men vi får ta om motståndarna får ett läge om vi samtidigt får tio.

Ni har inte vaknat för sent?

– Jag tror inte det. Vi har bara torskat två matcher och spelat fem oavgjorda. Vi kan komma igen. 100 procent säkert. Vi kan fortfarande utvecklas mycket och har jättemånga bra spelare. Mittbackarna har varit fantastiska också. De har visat vad de går för och det är en helt annan täthet nu, säger Gudi.

Allt är dock inte bara fotboll i Gudmundur Thórarinssons liv. Musiken har en stor plats medan fiske kanske har en betydligt mindre...

Under lagets lediga onsdag var han i alla fall ute och testade lyckan tillsammans med Rasmus Lauritsen, Johannes Vall och Isak Petterson.

– Haha. Det var på vägen mot Lindö men det var inte en fisk i närheten. Vi satt i två–tre timmar men jag kände att det var kört redan efter tio minuter, säger han.

Du hade tydligen gitarren med dig också?

– Ja. Rasmus hade fiskat tidigare och det hade inte gått så bra då heller. Jag tänkte att vi måste få någon underhållning i alla fall.