LÄS MER: Klart: IFK-aren lånas ut till Norrby

Sporten kunde i onsdags avslöja att mittfältaren var på väg till Norrby under den återstående delen av säsongen. I fredags blev det officiellt och nu har han gjort sin första match för Boråslaget.

Norrby åkte till Mariestad och Lekevi IP för att möta seriekonkurrenten Degerfors. Matchen var först tänkt att spelas på Stora Valla, men var tvungen att flyttas på grund av gräsbekymmer.

Det blev ingen mjukstart för Almqvist, talangen fick en startplats av Norrbys tränartrio, där bland annat den tidigare allsvenska spelaren Mohammed Ali Khan ingår.

– Det känns som jag har stort förtroende från både spelarna och tränarna, säger Almqvist.

Matchen spelades på tidig eftermiddag och hettan var påtaglig. Norrby vann träningsmatchen med 2–0 efter mål av Nicklas Savolainen och Linus Tornblad. Pontus Almqvist fick ungefär 80 minuter i kroppen.

– Det var riktigt varmt, men det var en bra genomkörare inför mötet mot Öster nästa vecka, säger Almqvist och fortsätter:

– Jag tyckte jag tog bra beslut, inga misstag direkt och jag jobbade hårt i defensiven. Sen gjorde det som jag blivit tillsagd att göra, att utmana en-mot-en. Det gick bra, jag skapade flera lägen.

Även om han inte varit i sin nya klubb särskilt länge så har han positiva vibbar.

– Det känns jättebra. Det är högt i tak och det är krig på träningarna. Alla vill vinna, det är den inställningen. Det gillar jag och det är sköna grabbar och tränare. Borås som stad är också jättefin.

Talangen var under våren utlånad till en annan superettan-klubb, Varbegs Bois. Där blev det sparsamt med spel och han hoppade in i fyra matcher.

– Jag var där i tre månader och skadad i två av dem och det var tufft att komma in i gruppen. Jag fick aldrig riktigt chansen, det var tråkigt. Jag tycker ändå att jag förtjänade chansen där. Nu känns det som att det händer mycket här i Norrby och jag kommer att ge allt.