LÄS MER: "Var hårda men viktiga år i IFK"

Rawez Lawan lämnade IFK Norrköping efter guldåret 2015. Sen dess har 30-åringen varit en viktig kugge på mittfältet i Dalkurd, och bidrog rejält till klubbens avancemang till allsvenskan i höstas.

På lördag tar lagkaptenen med sig sitt nya lag för match mot sitt gamla. Det ser dock ut som att Rawez själv tvingas avstå spel på Östgötaporten.

Artikelbild

| Rawez Lawan.

– Tyvärr, hälsenan har spökat hela våren. Jag har inte tränat i veckan och nu är det bara två träningar kvar innan matchen. Vi får se hur det blir men det verkar svårt. Tråkigt då det här är en av de bortamatcher som jag har sett fram emot mest, säger Rawez per telefon från bostaden i Uppsala.

Skadan har gjort att han bara kunnat spela i fem av de åtta allsvenska matcherna hittills.

– Jag har inte kunnat träna fullt och ibland inte alls. Nej, det är struligt. Just hälsena är svårbehandlat, säger Rawez.

Nykomlingen har fått en tuff start med fyra poäng på åtta omgångar, och näst sist i tabellen. På de fem bortamatcherna hittills har laget inte tagit en enda poäng.

– Vi har gjort flera bra prestationer men ändå inte fått poäng med oss. Vi har haft flera riktigt bra chanser men inte gjort mål. Det är det som skiljer oss från motståndarna, lite typiskt för en nykomling, säger han.

Hur ska ni vända den trenden?

– Vi vet att vi alltid kommer till chanser så nu får vi fokusera på försvarsspelet och därifrån sen se till att ta vara på chanserna framåt. Nu handlar det mer om huvud, mod och vilja än om det fotbollsmässiga. Det viktiga är att vi håller moralen uppe.

Hur ska ni skrälla mot IFK?

– Klart att det finns en möjlighet även om det är en svår bortamatch. De är inne i ett grymt stim och är alltid starka som en enhet. De ger aldrig upp. Vi ska göra vårt bästa och se vad vi kan få med oss hem. I det här läget är ett kryss som en vinst för oss, säger Rawez.

Hur har ditt eget spel fungerat?

– Min insats speglar lagets prestation. Vi känner alla att vi gjort det bra, men att vi inte kan vara nöjda förrän vi får resultaten med oss.

Har du följt IFK sen du lämnade?

– Absolut, jag gillar allsvenskan och följer den så mycket det går. IFK har gjort det jättebra de här åren, jag är ganska imponerad. Deras styrka är vardagsmiljön. Man mår bra när man spelar i IFK, säger Rawez, som i dagsläget inte har någon djupare kontakt med någon IFK-spelare.

– Men jag har lite kontakt med Emir (Kujovic) och Kamara (Alhaji) från guldlaget 2015. Nu ska det bli riktigt kul att komma tillbaka till Norrköping, säger han.

Som det verkar får han dock nöja sig med att sitta vid sidan på sin förra hemmaplan.