LÄS MER: Inget insläppt för IFK nu heller

I juli 2017 gick hennes främre korsband i vänsterknäet av. Operation följde i september samma år. Sen dess har Moa Cato kämpat hårt för att komma tillbaka till fotbollsplanen.

Efter ett och ett halvt års rehabilitering gjorde hon comeback i IFK Norrköpings träningsmatch mot Lidköping förra helgen.

– Jag spelade 25 minuter då och nu var meningen att jag skulle upp till 45 mot Älvsjö i lördags, säger Moa.

Så länge hann hon inte vara med innan den nya smällen var ett faktum. Hon tvingades lämna konstgräset med en befarad ny svår skada i samma knä.

– Det var en närkamp och knäet bara vek sig. Jag hörde hur det knakade tre-fyra gånger och kände direkt att det inte var som det skulle, berättar Moa med några dagars distans.

Redan i söndags undersöktes hon av IFK:s idrottsskadeterapeut Dale Reese.

– Det var inget positivt, tyvärr ser det ut att vara bakre korsbandet den här gången men har jag riktig otur kan det vara båda. Det är dock inget fullt konstaterande än utan jag ska undersökas vidare av Peter Rockborn (klubbens läkare), förhoppningsvis i veckan, säger Moa.

21-åringen rör sig nu med hjälp av kryckor och räknar med en ny lång period utan fotboll.

– Ja, det är ju så man måste tänka, det är inte alls kul. Jag hade gjort flera kontroller med Dale och allt har sett bra ut. Märkligt att det hände igen, säger Moa.