Sist i 3.Bundesliga. Det har inte varit någon succésäsong för laget som åkte ur 2.Bundesliga i våras. Då gick Christoffer Nyman skadad och i somras ryktades han på gång hem till IFK igen.

Affären rann dock ut i sanden och nu har anfallaren ett drygt halvår kvar på kontraktet.

Om hans tyska klubb längtat efter att han ska bli frisk och spelklar? Kan man lugnt säga med tanke på resultaten.

Och redo är han nu. I en video som klubben lagt ut på youtube berättar han om läget efter sin comeback mot Uerdingen innan landslagsuppehållet.

Då fick han 20 minuter och sedan dess har han tagit ytterligare steg i rätt riktning.

– Det kändes väldigt bra att slutligen vara redo att spela. Jag hade ingen smärta. Även de två testmatcherna kändes bra så det är härligt, säger "Totte" i intervjun.

De två testen under landslagsuppehållet har gett sköna besked för den förre IFK-spelaren.

– De var väldigt viktiga, speciellt för att få minuter i kroppen. Man kan träna men att spela matcher är väldigt annorlunda. Så de var viktiga både för kroppen och huvudet.

Under hans frånvaro har Eintracht Braunschweig bytt tränare från danske Henrik Pedersen till André Schubert den här hösten när det gått tungt för laget. Fansen har visat sin frustration några gånger åt klubbens kräftgång, men sätter mycket hopp till att just Christoffer Nyman ska komma tillbaka.

Det är han nu.

Om att ha den pressen på sig säger "Totte":

– Det är alltid bra med förväntningar. Jag vill alltid vara frisk och hjälpa laget. Jag behöver tid också, men samtidigt vill jag också hjälpa laget här och nu. Jag gör mitt bästa.

På måndag spelar laget mot ligatvåan Preussen Münster. En tuff utmaning.

– Det är viktigt att vi går in med en bra matchplan. Vi har tränat bra de här sista två veckorna. Jag tror vi kommer göra det bra, säger Nyman som nu är helt spelklar efter skade-eländet.