IFK:s guldhjälte från 2015 har haft det kämpigt med speltid i år. Sjölund har fått nöja sig med att starta i bortaförlusten mot Hammarby, plus ett antal inhopp.

Det är en ovan verklighet som mittfältsmotorn försöker hantera på bästa sätt.

– Jag har ju sagt tidigare att det är inget nytt att spelare hamnar i en sån situation. Man kan ju bara försöka göra det bästa av det. Det som man kan påverka är ju träningar och U21-matcher och de inhopp som man får, och försöka ta sig in igen. Det är enda sättet, konstaterar Sjölund efter att ha duschat av sig måndagsträningen.

Artikelbild

| Med ett tredje barn på väg har Sjölund koll på mobilen.

Simon Thern och Eric Smith har utkristalliserats som huvudvalen på det centrala mittfältet under våren. Daniel Sjölund har mestadels fått följa spelet från bänken.

– Vi har ju duktiga spelare i vår trupp, och bredden i dag är bättre än tidigare. Det är också något som man får acceptera på något sätt. Det är tufft att slå sig in i dag och sen ska inte åldern spela in heller, oavsett om man är 17 eller 35. De elva bästa ska spela och sett till resultaten går det ju bra också. Det är jättekul och man får försöka vara med och påverka så mycket man kan bara.

Framåt hösten lär även Andreas Blomqvist spetsa konkurrensen när han är tillbaka efter sin andra korsbandsoperation.

– Precis. Och både på vintern och sommaren kan det hända grejer (i transferfönstret) men det kan man inte påverka själv.

Sjölund är 35 år gammal och är väl rimligtvis inne på de sista åren av den framgångrika karriären som också har gett två SM-guld med Djurgården. Hela familjen var hemma på Åland under ledigheten och det finns tämligen uttalade planer att allt ska rundas av i IFK Mariehamn så småningom.

– Tanken är väl att flytta efter den här säsongen. Och det har det alltid varit egentligen, säger Sjölund vars kontrakt går ut i år.

Ålandstidningen skriver att Mariehamn till och med är intresserat av att låna dig under hösten.

– Det är ju kul att höra så klart. Men om de får frågan av en journalist är det väl klart att de säger så. Samtidigt ska väl både IFK Norrköping och jag själv vara med på det i så fall. Det är inget som jag diskuterar överhuvudtaget, plus att vi ska få vårt tredje barn nu. Vi har inte planerat för det heller.

Att döma av de uttalandena har han 19 allsvenska matcher med IFK Norrköping framför sig, på eller utanför planen.

Det kan bli en högdramatisk höst med ett IFK på ny guldjakt.

– Sett till resultaten har vi gjort det väldigt bra. Vi är med där uppe och har snart spelat hälften. Vi har kvaliteten och bredden för det, det tycker jag absolut. Sen är det svårt att stå här och säga hur det ser ut efter 30 omgångar. Men det är Europaspel och annat för en del lag och det ser jag bara som fördelar för oss, säger Daniel Sjölund.