IFK Norrköping går in i de sista avgörande veckorna i serien där laget har två omgångar på sig att jaga ifatt Jitex i serietoppen av division 1 för att hoppet om avancemang ska leva. Med tanke på att Jitex möter seriens två sista lag kan det bli tufft men det finns fortfarande en chans efter den starka höstspurten.

Som uppladdning fick IFK matcha mot riktigt tufft motstånd på tisdagskvällen.

Allsvenska Eskilstuna United med bland andra landslagsmeriterade Lisa Dahlkvist på planen och förre IFK-direktören Magnus "Munken" Karlsson som tränare.

Artikelbild

| Alma Sjödahl här steget före Lisa Dahlkvist.

– Det var klasser emellan kan man säga. Jag trodde det skulle bli en lite jämnare match. Men de var bra och utnyttjade våra misstag. De hittade in i mitten och var effektiva, summerade Alma Sjödahl 0–6-förlusten.

Det var annars just Sjödahl som skapade matchens första chans när hon var framme och sköt ett skott som gästernas målvakt Britta Elsert Gynning fick tippa till hörna.

Då hade det bara gått ett par minuter.

Så nära en smakstart var det.

Artikelbild

– Vi startade ändå matchen bra. Det var synd att vi inte fick in den. Vi hade behövt det, sedan hade vi inte så många fler chanser, sa Alma Sjödahl.

Eskilstuna tog över efter den starka hemmastarten på Östgötaporten.

Artikelbild

På sju minuter gjorde laget tre mål och ryckte därmed ifrån i målprotokollet tidigt.

IFK spelade upp sig och hade några halvlägen till före pausen men Eskilstuna var lite tyngre och mer rutinerade som sig bör. Efter pausen kom utdelningen återigen i klump. På bara några minuter kom tre snabba mål igen och så hade Eskilstuna dubblat sitt försprång hastigt och lustigt.

Artikelbild

Avgjort förstås.

– Det gick snabbt. I vissa perioder var vi hyfsade men det var inte så förvånande att vi förlorade, summerade IFK-anfallaren efter slutsignalen.

Artikelbild

För tränren Tony Martinsson var det andra matchen med laget efter att han hoppat in som tränare när Anders Gahnström fick lämna. "Tonna" inledde med seger i serien den gångna helgen men fick nu också uppleva sin första förlust som tränare för IFK-damerna.

– De gjorde väl tre mål på tio minuter i första och likadant i andra. Då orkade vi inte. Men jag tycker ändå tjejerna gjorde en okej match även om vi inte riktigt räckte till, summerade Martinsson.

Artikelbild

Det närmaste veckorna väntar dock seriespurten som kan bli en större rysare än den tredje omgången av svenska cupen blev. Frågan är om Jitex vacklar eller om man håller undan i tabelltoppen?

Var det här en bra uppladdning inför det som kommer i serien?

Artikelbild

– Jag tror det är en jättebra utbildning och utveckling, ska man ta nästa steg på tjejsidan måste man möta sådana här lag och få ett referensvärde. Jag tycker vi försökte spela och även om vi blev av med bollen ibland ville vi lira ändå. Vi har några som kan bli bra. De här matcherna är nyttiga för att se vart man ska, sa Martinsson efter att laget åkt ur svenska cupen mot det tuffa motståndet.