Ett klapp-klapp-spel och ett mål som vi vet finns där men sett för lite av.

En skyttekung på upptining och en målvakt som fortsätter att charma och imponera.

IFK Norrköping satte sig aldrig i en onödig situation i Gävle.

Artikelbild

"Peking" glänste inte men gjorde tillräckligt för att ta poängen som alla förväntade sig men som kan vara besvärligt att fixa mot ett bottenlag när man just besegrat ett topplag.

Den där knepiga omställningen ni vet.

Drygt 14 000 på Östgötaporten när AIK-sviten spräcktes. 495 såg på mot Dalkurd. Det tog tre minuter så försvann alla tvivel att det var ett Trelleborg-magplask i luften.

På konstgräs hittar IFK sin rytm, identitet och styrkor per automatik. De tryckte på knappen. Satte fart på bollen och Dalkurd fick jaga. Ian Smiths avslut rensades undan på mållinjen men VM-spelarens skott efter att Alexander Fransson, Kalle Holmberg och Simon Skrabb lekt med ett tillslag slutade med 1–0.

Ett mål som kommer kvalificera sig till highlightspaketet när det är dags att summera. Där kan mycket väl Kalle Holmbergs tokigt kyliga extratouch framför ett öppet Dalkurdmål hamna också.

Första målet på fyra månader (senast var det också mot Dalkurd) och genast löpte Holmberg med ett lättare steg.

2–0 i det läget, i första halvleks sista sekunder, var ett elakt slag för hemmalaget som mycket väl kunde och skulle haft 1–1 med sig ned i omklädningsrummet i paus.

Det var det där med highlighspaket, igen. Hur Isak Pettersson lyckades att hinna upp för att rädda Adam Ståhls skott är en gåta. Den paraden säger dock en hel del om genombrottsmannens form och kapacitet.

Med risk att bli tjatig – det har blivit en hel del dunkande i 21-åringens rygg – men Isak Pettersson lär inte bli kvar i IFK Norrköping särskilt länge om han fortsätter att spela på den här nivån.

Andra halvlek blev aldrig särskilt underhållande. IFK bevakade, Dalkurd hade inte förmågan och tappade tron för tidigt för att det ska vara okej.

IFK Norrköping sticker upp som allsvensk tvåa inför det laddade derbyt på Friends. Jens Gustafsson lyckades att få se sitt lag att göra vad som krävdes. Det glänste inte men det är inte första gången vi ser Kamraterna kliva av som vinnare ändå.

En svårstoppad mål- och poängmaskin som har skaffat sig ett skönt utgångsläge med åtta omgångar kvar.

Just nu är det inget lag man vill slåss mot.