22-åringen är inte den som har för vana ta till några överord eller spela ut hela känsloregistret.

Men efter sköna vändningen, när 0–1 blev 2–1 i prestigemötet med guldjagande Rosengård på Linköping arena, satt breda leendet någonstans i ögonhöjd.

– Enormt skönt. Snacka om att vi tog vara på deras utvisning, sa hon.

Just så var det.

Underläge efter en knapp timme när danska stjärnan Sanne Troelsgaard drog på sig dubbla gula kort inom loppet av ett par minuter.

Med en spelare mer i mer än en halvtimme gavs LFC chansen att vinna.

Och tog den.

Ettan kom efter mål av Kosovare Asllani efter en rejäl målvaktstavla, tvåan kom genom Filippa Angeldahl efter Lina Hurtigs vassa inspel och vändningen var därmed fullbordad.

Sedan var det inget snack.

Artikelbild

| Lina Hurtig var pigg i LFC-anfallet.

Det kunde ha blivit mer.

– Jag tyckte att vi kontrollerade det totalt efter utvisningen. Inte alltid det blir så, men nu tog vi verkligen vara på att vi var elva mot tio. Det känns jävligt gött. Vi kom från en bra match i Champions league och kan bygga vidare med samma sköna känsla, sa Lina Hurtig.

Artikelbild

| Kosovare Asllani kvitterade för LFC.

Som ni säkert vet har hon haft en minst sagt skadefylld säsong, spelade ingenting i allsvenskan i våras och söndagens 94 minuter var hennes första hela match på mycket länge.

Det kändes i kroppen.

– Ja, jag var helt slut sista kvarten. Samtidigt känns det att formen kommer mer och mer, sa hon.

Magnus Wikman, assisterande förbundskaptenen, satt på läktaren och gillade vad hon såg.

– Kul att Lina ser allt kaxigare ut. Hon behöver utmana mycket för att vara som bäst, sa han.

Efter anfallsturbulensen i LFC är det numera Hurtig och Frida Maanum som bildar duo på topp – och har gjort det alldeles utmärkt på slutet. Mot Rosengård sattes de allt mer i arbete, hade mycket spring i ben och var hela tiden kreativa.

– Inga problem för min del att spela mer centralt. Jag gillar den positionen. Sen kan jag gå ut på kanten ibland också, sa Lina Hurtig.

Samarbetet verkar fungera bra.

– Ja, det kändes bra i Ukraina också. Det är på rätt väg. Vi har rätt mycket kommunikation oss emellan, men tänker ganska lika från början.

Olof Unogård, LFC-tränaren, sa:

– Skulle fotbollförbundet göra en instruktionsfilm om hur man bäst tar vara på en utvisning går det att visa den här sista halvtimmen. Jag har nog aldrig varit med om att en match byter skepnad så efter en utvisning.

Guldjagande Rosengård tappade både humör och poäng, blev alltmer frustrerat samtidigt som LFC något närmade sig toppstriden igen.

– Klart att vi fick självförtroenden efter sex mål i Ukraina, men om inte motståndet är tillräckligt bra...vad är då det självförtroendet värt? Nu vann vi igen och då blir det verkligen en boost. Med matcher mot Mariebo (cupen) och Kalmar närmast har vi möjligheter att bygga en svit, sa Unogård.