2–1 (2–1) blev det mot, numera, tabelltrean Nacka Juniors inför 214 personer i Linköpings sporthall. KFUM Linköping avancerar en placering i tabellen och lämnade över jumboplatsen till Halmstads BK.

2019 har således börjat suveränt för KFUM som i tisdags tog en skrällpoäng, 2–2, borta mot Örebro FC. Nu spelades tre poäng in mot ett annat topplag.

– En riktig laginsats. Nacka är ett bättre lag med fler spelare och individuellt skickligare spelare. Vi hade tur, men samtidigt hade vi ett bra försvar där vi väntade på våra chanser. Futsal handlar om att göra minst misstag och det gjorde vi i den här matchen, säger KFUM-tränaren Nino Ramiz.

Artikelbild

| Ilhan Pepeljak på väg framåt, tillsammans med Blend Ali Osman. KFUM överraskade mot Nacka.

Målvakten Eric Stillersson, 30-åring från Ödeshög som numera bara satsar på futsal, fick jobba hårt i matchen. Med mängder av räddningar.

– Äntligen vinner vi. En jättebra kämparinsats som vi byggt upp nu några matcher. Vi sätter defensiven och jag tycker att det fungerar riktigt bra, säger Stillersson.

KFUM Linköping har Nino Ramiz och Nuri Aslan som en tillfällig tränarduo och KFUM vill ha Ramiz och Aslan kvar resten av säsongen, efter Kim Gama. Men Ramiz tvekar och säger att han bara är tillfällig på posten.

– Vi kör på, vill inte göra för mycket förändringar. Vi får se lite hur det blir, säger Nino Ramiz.

Artikelbild

| Lagkaptenen Ilhan Pepeljak höll ihop matchen för KFUM Linköping.

KFUM, som hade spanjoren Quico Vidal tillbaka mot Nacka, spelar hemma igen redan på onsdag. Då mot Örebro FC.

Målen: 1–0 (4) Adin Pehilj, 2–0 (19) Ilhan Pepeljak, 2–1 (20) Mosaddiq Zekria. Publik: 214.