Det blev 4–1 (3–0) till Skärblacka i toppmötet med Dagsberg i division 4 östra. Därmed skiljer åtta poäng mellan de båda lagen och "Dacka" lär få svårt att ta ifatt det med bara fyra omgångar kvar.

– Som det känns nu är det vi och Lindö som gör upp om det, men man vet aldrig. Det kan gå snabbt åt olika håll, sa "Blackas" tränare Henric Andersson efter den framgångsrika lördagen på Skärblacka IP.

Hans lag toppar serien fem poäng före Lindö, men Skärblacka har två (!) matcher mer spelade. Lindö möter Derby borta på måndagskvällen.

Ettan i serien går upp i division 3 till nästa säsong medan tvåan får kvala om en plats i trean. Henric Andersson tror på dramatiska slutomgångar.

– Vi och Lindö möts i sista omgången. Vår målsättning är att det avgörs då. Jag har svårt att se att vi eller Lindö ska tappa två matcher på vägen dit, sa Henric.

Att hans lag ska snubbla när det börjar hetta till i slutet av säsongen ser han inte som någon risk.

– Vi har många erfarna spelare, och både vi och Lindö är egentligen för bra för division 4, och egentligen även Dagsberg. Vi är redo för division 3, det är jag övertygad om, sa Henric.

156 åskådare fick se Skärblacka gå fram till 3–0-ledning redan i första halvleken. Anton Bäckstedts straff till 3–0 precis före pausvilan var psykologiskt viktigt.

– Spelmässigt en jämn halvlek, men de skapade inget medan vi hade bud på ännu fler mål. I början på andra reducerade Dagsberg och gick all in, men vi löste det bra, sa Henric, som fick se Pontus Larsson avgöra definitivt med 4–1-bollen några minuter före slutet.