Knäppingsborg BK har gjort en snabb resa uppåt i seriesystemet. Klubben bildades inför säsongen 2014, vann division 6 redan första året, sen gick man rakt igenom femman upp i fyran där laget slutade trea som nykomling 2016.

Länge och väl hotade de dock Torstorp och Eneby om avancemanget till division 3, men fick ge sig till slut.

– Vi gjorde en fantastiskt bra säsong. Nu har vi behållit truppen intakt och förstärkt med några klasspelare. Jag tycker det är helt befogat att vi är seriefavorit, säger Alija Dizdarevic, som påbörjar sin andra hela säsong i klubben.

Artikelbild

| Alija Dizdarevic.

Han är nöjd med försäsongen och tror att spelarna kan lyfta sig ytterligare ett snäpp i år.

– Vi har lagt till lite extra fysträning vilket har gjort oss starkare. Hela klubben har verkligen satsat helhjärtat för att vi ska vara ordentligt förberedda för seriestarten. Vi har växlat upp ordentligt. Jag har inget att klaga på, säger Alija.

Ett antal dagars läger under den spanska solen i Barcelona för dryga veckan sen ska också ge utdelning, hoppas han.

– Vi fick träna, umgås och sammansvetsa laget. Ett bra sätt för att stärka truppen ännu mer.

Artikelbild

| Calle Thiderman.

Vad är er styrka som lag?

– Vi har bra passningsspel, mycket rörelse och mycket folk med i anfallen, vi är även bra på kontringar så vi kan hota motståndarlagen på flera olika sätt.

Flera av nyförvärven har erfarenhet av spel på högre nivå, bland andra Eric Idervall (tidigare Mattsson Wahlqvist) från Sleipner och Anes Mravac som är U 16-tränare i IFK Norrköping, men som debuterade i allsvenskan med Malmö FF redan som 17-åring 2006. Knäskador gjorde att han fick trappa ner och nu blir det spel i fyran för backen.

– Ett viktigt nyförvärv, en lugn och stabil back som pratar med medspelarna hela tiden. Även Eric är ett riktigt bra nyförvärv, en spelare som brukar äga innermittfältet, säger Alija.

Nya är också mittfältarna Johan Jonsson (Kuddby) och Arber Ismail (haft uppehåll) samt anfallaren Rasmus Jonsson, Västra Husby.

Allra mest hyllas dock den 23-årige vänstermittfältaren Calle Thiderman av tränaren. Calle kom till klubben från Västra Husby inför förra säsongen.

– En komplett spelare som med sin snabbhet och genomlöpningar hotar offensivt hela tiden. Han jobbar också hem bra och är oerhört lojal mot laget, berömmer Alija.

Calle själv suger åt sig av tränarens ord.

– Roligt att höra. Jag hade Alija som tränare även i Västra Husby. En duktig tränare som får ut mycket av min kapacitet, han ser vad man är bra på och vill att jag ska våga utmana hela tiden, säger.

Han stortrivs i Knäppingsborg.

– Känns riktigt bra här, vi har många duktiga spelare som har väldigt roligt också utanför planen. Sånt tror jag smittar av sig när vi spelar, säger Calle.

Han gjorde åtta mål och 15 assist förra säsongen. Inte så illa, men ännu bättre ska det bli nu.

– Min personliga målsättning är att slå både antalet mål och assist i år.

Han ser Åby som det största hotet i kampen om seriesegern, men hoppas och tror att Knäppingsborg ska stå överst i tabellen efter de 22 omgångarna i höst.

– Målet är absolut att vinna, säger Calle.

För att lyckas lär han själv få en viktig roll.