LÄS MER: Klassiska klubben nära konkurs

– Jag visste att Östria slet med sin ekonomi, men det var en nyhet för mig att läget var så prekärt. Jag skickade ett mejl till vår styrelse och vi tog beslutet att skänka 5 000 kr, säger Wreta Klosters ordförande Jörgen Lööv.

Nu vill föreningen att fler gör likadant. I ett mejl som gått ut till samtliga ordföranden i Östergötlands fotbollsföreningar skriver Jörgen Lööv bland annat:

"Vi gör detta för att vi själva som förening är mycket väl medvetna om hur det är driva en förening med starkt begränsade ekonomiska resurser även om vi nu har en verksamhet med en bra tillväxt och en ekonomisk plan som ska säkerställa att vi har en balans mellan intäkter och kostnader. Vi är dock ingen rik förening! IFK Wreta Kloster uppmanar nu ALLA andra fotbollsföreningar och även andra idrottsföreningar och organisationer i Linköping och Östergötland att göra som IFK Wreta Kloster och stödja IK Östria Lambohov med med ett ekonomiskt bidrag på 5 000 kr och/eller mer".

"Utifrån mitt personliga perspektiv så borde minimum 50 föreningar i Östergötland kunna bidra med minst samma insats som IFK Wreta Kloster har gjort. Många föreningar är avsevärt mer välmående än IFK Wreta Kloster".

Till Sporten säger han:

– Nu har vi gjort vad vi har kunnat. Robin (Hals, Östrias ordförande) är inget blåbär och han kommer jobba hårt för att det här ska lösa sig.