EM-premiär mot Tyskland på måndag, men redan nu händer mycket kring den svenska truppen i Nederländerna. Inte minst bland spelare med LFC-anknytning. På lördagen presenterades Magdalena Eriksson som klar för Chelsea – nu är en annan övergång är aktuell.

Enligt mycket säkra källor trivs inte anfallsstjärnan Stina Blackstenius i Montpellier, vill lämna och flytta tillbaka till Linköpings FC. Diskussioner har förts under den senaste tiden, men den franska klubben säger än så länge nej och vill inte släppa sin anfallare som har två år kvar på kontraktet.

Enligt uppgifter jobbar Blackstenius agent intensivt med Montpellier för att hitta en lösning. Går allt i lås kan Vadstenatjejen vara tillbaka i LFC-anfallet efter EM. I så fall en mycket stark förstärkning inför det som väntar i höst med allsvensk guldjakt och spel i Champions league.

Artikelbild

Stina Blackstenius fick sitt stora publika genombrott i samband med OS-silvret förra sommaren och var med 19 mål också en mycket viktig kugge på LFC:s resa mot SM-guld. Efter den succén var det många europeiska toppklubbar som ville ha henne, men till slut föll valet på Montpellier där det under våren blev en andraplats i franska ligan.

Nu är 21-åringen på plats i Nederländerna för att spela EM med landslaget. Den målfarliga forwarden förväntas starta på bänken i första matchen.