LÄS MER: 17-åriga målvakten lyste – trots förlusten

LÄS MER: Hammarby för svårt för KFUM

LÄS MER: Tvåmålsskytten om succéinhoppet

Artikelbild

| Julia Nyström räddar inför 746 personer på Linköpings arena.

Den sommarvarma lördagen var en sådan, när två Linköpingslag i högsta serien i fotboll, eller futsal som det heter inomhus, råkade spela samtidigt.

Jag kastade ett öga på båda, imponerad över mängden av elitlag och ivrig att jämföra de båda lagen och klubbarna Linköpings FC och KFUM Linköping.

Jag slog vad om ett mynt med kollega Bergsten, vem vinner publikduellen? Bergsten satte sin peng på det traditionella, LFC, medan jag faktiskt trodde på det nya som KFUM står för.

Det blev jämnt, 746 på Linköpings arena mot 609 i Linköpings sporthall. LFC var hyfsat nöjt med spelet men inte med resultatet 0–1 mot Eskilstuna, medan KFUM var missnöjt med det mesta efter 0–5 mot Hammarby, frånsett möjligen inledningen. Båda lagen förlorade, men för mig var det inte det som var grejen den här gången. Någonstans är det ändå bra att en förhållandevis nervfattig allsvensk damfotboll lockar 746 personer, samtidigt som jag noterar att KFUM i sin första match någonsin i det nya SFL redan har mer publik i höst än handbollen och innebandyn i stan.

Artikelbild

| KFUM spelade futsal inför över 600 personer i Linköpings sporthall.

Jag imponeras av dynamiken i Linköping, att både det traditionella och det nya finns, och det är bra att det var en ung publik på båda ställena, med många ungdomar på plats.

Det verkligt traditionella i fotbollsbygden finns dock i Åtvidaberg. 2 457 personer såg, samtidigt som Linköpingslagen lirade i högsta serien, ÅFF slå Oddevold. Jag tycker det visar att Åtvid har en framtid i de högre sammanhangen.