11 augusti 2013 borta mot Umeå IK, med både Lina Hurtig och Elin Landström i laget, var senaste gången Nilla Fischer bar LFC-dressen. Eller spelade i damallsvenskan överhuvudtaget. Så välkommen till Eskilstuna, Nilla Fischer. Det var i alla fall känslan när hon och de andra VM-hjältarna fick applåder från hemmapubliken innan avspark.

– Den där matchen i Umeå kommer jag inte ihåg någonting av... så länge sen var det. Fast det var kul att vara tillbaka. Bara det att det inte går att prata om inövade varianter på planen, som jag kunde svenska lagkamrater i Tyskland, är väl en liten omställning, konstaterade Fischer.

Men så finns det ju olika sätt att välkomnas på. Milt sagt går det att säga att Eskilstuna-spelarna valde att gå den hårda vägen.

Artikelbild

| ESKILSTUNA 20190722 Linköpings Nilla Fisher under måndagens fotbollsmatch i damallsvenskan mellan Eskilstuna United DFF och Linköpings FC på Tunavallen. Foto: Per Karlsson / TT / kod 11890

Det blåklädda hemmalaget fullkomligt stormade fram i sommarsolen och när Ngozi Sonia Okobis inlägg gick förbi samtliga i boxen, Nilla Fischer inkluderad, och landade på Tia Hälinens fot var det fullt rättvist. Matilda Haglund tvekade, Emma Lennartsson hann inte dit – och 1–0 kunde ha varit mer.

– Det är ett mål vi egentligen inte ska släppa in. Någonstans känns det bara onödigt att vi gör på det sättet.

1–0 skulle dock bli mer, med åtta minuter kvar till paus. Efter att LFC flyttat upp allt och lite till på en offensiv hörna såg Frida Andersson sin chans, tog en sextiometers löpning, kom fri och chippade sedan bollen in i nätet.

– Jag tycker att båda målen vi släpper in är slarviga. På hörnan båda ska och måste vi klara av att ställa om på ett bättre sätt.

Artikelbild

Efter paus förvandlades ett helt uddlöst LFC till ett ganska uddlöst LFC.

Lisa Lantz hade en farlig nick, Lina Hurtig en nick i utsidan av stolpen och Frida Leonardsen Maanum ett farligt långskott mot slutet.

Artikelbild

| Mimmi Larsson var tillbaka på Tunavallen – som förlorare. Detsamma gällde Sverigecomebackande lagkamraten Nilla Fischer som fick se mittbackskollegan Lisa Lantz komma närmast ett mål framåt.

Men det var ungefär det hela.

– Enligt mig hade inget av lagen några större målchanser. Över 90 minuter var det en spelmässigt jämn match, säger Fischer och utvecklar:

– Det var lite dåligt över hela planen. Ända från att vi inte fick fart på bollen till att vi fick ett lite för långt lag. Det, och särskilt hörnorna, är något vi måste gå tillbaka och titta på. I vilket fall svider en förlust oavsett hur det sett ut.

Extra tungt när toppkonkurrenterna radade upp segrar i omgången?

– Klart att det inte är bra. Däremot måste man komma ihåg att vi fortfarande har 14 matcher kvar att spela innan säsongen är slut.