På förmiddagen firade Rosengård sitt SM-guld. LFC-spelarna hade istället inget, förrutom sin stolthet, att spela för. Däremot hade LB07 mycket att spela om som nu ligger på nedflyttningsplats. Och där såg också LFC till att de fortsätter vara efter 3–0-segern. 

– Det är superviktigt att vi spelar för vår heder. Vi ska göra vårat jobb hela tiden och bevisa vad vi står för som spelar i den här föreningen, säger LFC-backen Lisa Hurtig bestämt efter matchen. 

Under säsongen har mest avsaknaden av skärpa i anfallet lyfts fram på grund av den spetskvalité som finns där. Något som dock kommit i skymundan är att defensiven sett bra ut under större delen av säsongen. 

Artikelbild

| Lina och Lisa Hurtig firar tillsammans efter ett mål.

– Speciellt efter sommaruppehållet har det verkligen suttit. Det har varit en trygghet i sig. Det har också gjort att vi fått fokusera mer på vårt offensiva spel. För ju mer offensivt vi spelar desto mindre försvarsjobb behöver vi bedriva. Vi måste hitta en bra balans i det, säger Lisa Hurtig. 

En spelare som också stack ut lite extra i just försvarsspelet var mittbacken själv. När LB:s anfallare utmanade med sitt en mot en-spel var hon där och satte stopp. 

– Det är faktiskt någonting jag har tränat på i veckan individuellt. Jag känner själv att jag är trygg med det. Det är lite hatkärlek att träna en mot en. Man blir helt bortgjord ibland och ibland är man där, säger Lisa Hurtig och skrattar till. 

Likt tidigare matcher kom dock hela laget in i en svacka i en period av matchen. Men till slut gick ändå proppen ur och Lina Hurtig, Filippa Angeldahl och Frida Leonardsen Maanum fick skrivas in i målprotokollet. Mot ett bättre motstånd kanske svackan hade straffat sig hårdare. 

Artikelbild

| Lisa Hurtig hade full koll i försvaret.

– Det är lite klassiskt oss den här säsongen. Vi har lite att jobba på med att vara jämn en hel match, säger Hurtig. 

Hur ser du tillbaka på året som varit nu efter säsongens sista hemmamatch? 

– Jag älskar de gångerna när vi verkligen bjudit på spel på en hög nivå och hatat fotboll de gångerna vi inte gjort det. Det har verkligen varit en berg- och dalbana. Men samtidigt tycker jag att vi blivit jämnare och jämnare hela tiden. Vi har något på gång och det är detaljer som saknas. 

Vad kommer ni fokusera på i sista matchen? 

– Att göra vårt jobb och ta steg i vårt spel som vi kan ta med oss in i nästa säsong. 

Så jobbet inför nästa säsong har redan börjat? 

– Ja gud, det har börjat för länge sen, avslutar Hurtig.