En dansk talang i LFC.

Ni har hört det förr.

I somras värvades jättetalangen Dajan Hashemi från Ballerup-Skovlunde Fodbold i högsta ligan. Sedan dess har 17-åringen väntat och längtat efter att få visa upp sig på sin nya arena.

Artikelbild

| Anna Oscarsson blir mittfältare.

På lördagen får hon göra det.

– Det har varit en lång höst, men nu är jag glad att få spela. Äntligen, säger hon och leendet åker upp någonstans i ögonhöjd.

LÄS MER:Ny skada på LFC:s landslagsspelare

Med tanke på Uefas regelverk för övergångar för unga spelare har det tagit oväntat lång tid att få henne spelklar, men nu är alla papper klara och Dajan Hashemi finns garanterat med i truppen till allsvenska hemmamötet med Eskilstuna.

Till och med från start?

Inte omöjligt.

En annan anfallare, Frida Maanum, trampade snett på fredagsträningen och det kan öppna för att tjejen från Helsingör får chansen bredvid Kosovare Asllani på topp. Med tanke på nästa veckas åttondel mot Paris finns förstås inte heller någon anledning att chansa.

– Det är en möjlighet (med Hashemi i startelvan) om nu inte Frida kan spela. Vi får avvakta där, säger Olof Unogård, tränaren.

Han gillar det han sett av nyförvärvet under hösten.

– Hon är inte så stor, men utnyttjar verkligen sina muskler på bästa sätt. Tuff och otroligt kraftfull. Rätt mycket av en powerforward.

LÄS MER:LFC kan sälja arenanamnet

Ni har säkert också läst om exempelvis LFC:s bekymmer att konkurrera med storklubbar i Europa. Dajan Hashemi är ett av undantagen som bekräftar regeln. Anbud fanns från flera av världens bästa klubbar (bland annat PSG), men valet föll på Sverige, Linköping och allsvenskan.

Det ångrar hon inte.

– Klart att det är en omställning att flytta hemifrån och till ett annat land, men jag är glad över att jag är i Linköping och inte i någon storstad i Europa. Nu får jag klara mig själv, men det går fint. Sedan valde jag LFC för att de vill satsa på unga spelare. . . och så är det inte så långt hem till Danmark, säger hon och ler igen.

LÄS MER:Vi sänder CL-returen

Det finns onekligen en del gemensamma nämnare med Pernille Harder, som efter ­fixat SM-guld med LFC numera återfinns i tyska Wolfsburg och räknas som en av världens bästa spelare. Hashemi, som gjorde debut i högsta danska ligan redan som 16-åring, hoppas nå dit även hon.

– Det går snabbt och det går framåt. Det är klart att jag inspireras av spelare som Pernille. Jag vill bli lika bra. Ett av målen har varit att komma utomlands och nu är jag här. Jag hoppas att det är första steget, säger Dajan Hashemi.

Som vanligt sänder vi LFC:s allsvenska matcher direkt på bland annat på Corren.se och Klackspark.com.