Efter starka avslutningen mot Göteborg före landslagsuppehållet var förstås LFC:s förhoppning att inleda med en seger i allsvenska nystarten. Men så blev det inte. Inte alls. Växjö, som befinner sig i ingenmansland, tog i senaste hemmamatchen poäng mot Rosengård – och tog nu en ännu tyngre skalp mot toppjagande motstånd.

En ny och mycket tung motgång för LFC, som bara vunnit två bortamatcher under säsongen och därmed är kvar som femma i tabellen. Efter tvåan Göteborgs förlust fanns alla chanser i världen att komma närmare, men i stället är frågan om tåget gick i Småland.

Det såg ut att bli en poäng på Myresjöhus arena, men med knappa tio minuter kvar sprintade Violah Nambi förbi LFC-försvaret och satte avgörande målet.

Sett till hela matchen var det inte ologiskt.

Bara under de första nio minuterna skapade hemmalaget tre högkaratiga lägen för att ta ledningen. Det allra bästa hade Mimmi Strömgren som snodde bollen efter ett grovt misstag av LFC-målvakten Emma Holmgren – men lyckades med konststycket att skjuta utanför helt öppet mål.

LFC inledde minst sagt passivt, men hittade efter ett tag ändå in i matchen och fick till några chanser värda namnet. Just före paus luktade det också straff när Mimmi Larsson revs ned (?) av inhoppande hemmamålvakten Moa Edrud.

Mimmi Larsson och Stina Blackstenius hade några lägen i upptakten av andra halvlek, men hårt jobbande och försvarsstarka Växjö kändes spetsigare och skapade mer. Nellie Karlsson prickade ribban med ett skott från distans och till slut kom alltså segermålet.

En mycket blek insats av LFC, som inte förmådde få till mycket till spel och tryck framåt. Gott om heta målchanser var det ont om.