– Det är väldigt ovisst allting. Vi gör så här den här veckan, så får vi ta ett nytt beslut sen, säger Motala AIF:s tränare Christer Persson.

Maif hade sedan länge planerat match- och träningsledigt i tre dagar den gångna helgen. Nu drar en ny träningsvecka i gång i kväll, men då blir det speciallösningar på Idrottsparken.

Maif tränar måndag, tisdag, torsdag och fredag och har sedan match mot Smedby borta i Norrköping på lördag. På träningarna ses laget, på grund av coronaviruset, bara på planen. Spelarna byter om och duschar hemma och går heller inte till IP:s gym.

Maif har också ställt in sin planerade teambuildingsaktivitet på onsdag.

– Träna vill vi fortsätta med så mycket som möjligt, säger Christer Persson.

Maif har planerat genrep borta mot Rynninge i Örebro 28 mars. Sedan ska söderettan starta med premiär borta mot Värnamo söndagen den 5 april.

Om säsongsstarten blir framskjuten på grund av coronaviruset finns ännu ingen information om.

– Det hänger ihop med om EM kommer att spelas. Om det inte gör det finns ju sommarveckor att spela på för svensk fotboll. Jag tror allt klarnar de närmaste dagarna. Det är ett pussel att lägga. Det är speciella och märkliga tider just nu, säger Christer Persson.

Maif har två skador i truppen, knäskador på mittbackarna David Lantz och Elmer Civgin. Båda är på väg tillbaka. Beskedet är att Civgin är närmast speldugligt skick av de båda. Civgin behövde inget ingrepp i sitt knä och är snart i bollträning igen.