– Vi var lite för trubbiga. Men vi är med och har alla chanser att vinna de matcher som är kvar, sa Kent Pettersson, tränaren, efter 0–0 på Gullemon.

Det var jämnt, tätt och chansfattigt under nästan 90 minuter innan hemmalaget till slut och efter en snabb omställning fick den stora chansen att avgöra. Frispelade Kevin Gaines sköt – men Hjulsbromålvakten Axel Lundqvist svarade för en vass parad och räddade oavgjort i kvalpremiären.

– Totalt sett kändes det ganska rättvist med en poäng var. Det var få chanser åt båda håll. De slog mycket långt på Kisa-Bexell (Rasmus) på topp, men vi hade bra koll på defensiven. Däremot saknades tyvärr den avgörande spetsen framåt, sa Kent Pettersson.

I kvalets andra match vann Lindö med 2–1 mot favoriten Myresjö, vilket betyder att Hjulsbro måste slå Lindö i nästa omgång för att ha chansen kvar. Samtidigt har också både Myresjö och Gullringen pressen på sig att vinna den matchen.

– Det känns helt öppet, sa Pettersson.

Hur viktigt är det för er att ta steget upp?

– Klart att vi vill vinna varje match, men inte så att vi står och faller med det. Vi ser det här som bonusmatcher och ett sätt att förlänga säsongen. Skulle vi inte gå upp. . .alla är nog ungefär lika glada ändå. Blir det en säsong till i fyran så får vi ta det.

Någon som ska ha beröm för insatsen i Gullringen?

– Axel Lundqvist gjorde det bra i målet. Sen var det kul att se Christoffer Lind som haft en strulig säsong, men nu är tillbaka och gjorde 90 starka minuter.