När David Mitov Nilsson skadade sig på försäsongen plockade IFK Norrköping in Gustav Jansson på ett korttidskontrakt.

Det löper ut 15 juli men den tidigare Åtvidaberg-keepern hoppas på en förlängning.

– Jag var inställd på att lägga av men fick en nytändning när IFK hörde av sig. Atmosfären, stämningen och kompetensen. Det är en väldigt stimulerande miljö, säger Jansson.

Artikelbild

Jens Gustafsson för en dialog med målvakten men ett beslut är inte taget.

Jansson är tydlig med vad han önskar.

– Om jag får välja är det enkelt: Påbörjar man något vill man vara med hela vägen. Det är ett upplägg som fungerat bra för mig och har varit fantastiskt kul.

IFK-managern hyllade nyligen vad Jansson bidragit med under tiden i "Peking".

Det är för tidigt att uttala sig om hur vi kommer gå vidare där. Gustav har gjort ett jättebra jobb hos oss. Bra i U21-laget och hans sätt att stötta. Det är väldigt bra person som vi är glada att ha hos oss, sa Gustafsson.

Åtvidabergs FF som sladdar i division 1 har läckt mål under våren och plockade tillbaka pensionerande Henrik Gustavsson och fick resultat direkt med seger hemma mot Karlskrona.

– De (ÅFF) har ju "Fimpen" nu. Jag vill inte stå bakom honom igen, skrattar Jansson och stänger därmed dörren till en comeback på Kopparvallen.

Då är en återkomst i Värmbol mer trolig.

– Om jag ska trappa ned har jag sagt att det blir i Värmbol. Det är den klubb som ligger mig närmast om hjärtat och som jag funderade på när IFK hörde av sig.