Någonstans ska man börja och det är svårt att tänka sig ett bättre sätt än med tre poäng.

Jobbet gjort.

Typ.

Artikelbild

Det var skakig start på allsvenska resan för LFC, men ska det blir nytt höstfirande på torget krävs att du också vinner när det blåser emot och inte särskilt mycket fungerar. Det fanns en del lovande inslag och tendenser i premiären, absolut gjorde det det, men ska den här säsongen sluta lika lyckligt som de två senaste är det mycket som måste bli bättre. Som väntat. Med nya spelare, ny tränare och nytt spelsystem går inte att kräva att LFC ska vara framme än.

Om det kan bli lika bra i år igen?

Med tanke på hålen som Jonna Andersson, Claudia Neto och Kristine Minde lämnat efter sig känner jag mig tveksam till det, men jag blir gärna överbevisad.

Växjö är ingen vanlig nykomling, tog inte bussen till Linköping för att parkera den utanför straffområdet och hade framförallt gjort sin läxa. Var det något som skapade bekymmer i fjol så var det motståndare som pressade högt och så var det nu också. Med fler osäkra passningsfötter och ingen Neto att använda sig av i speluppbyggnaden blev det tydligt. Nu blev det för många felbeslut. När ska vi spela kort eller långt? När ska vi gå framåt eller bakåt? När ska vi pressa eller inte pressa? När ska vi våga eller inte våga?

Och naturligtvis borde Natasha Dowie ha använts mycket mer.

Slå bara bollen dit, så håller hon i den ett tag. Nästan varje gång.

För att få så många som möjligt av de bästa spelarna på planen samtidigt satsades på en 3–4–3-liknande uppställning. Marija Banusic som ytter lät inte klockrent, snarare tvärtom, men det blev inte så dumt. Banusic var inblandad i rätt mycket av det som skapades framåt, slog många öppnande passningar som kunde ha gjorts mer av och med mer inkörning på positionen för att få henne mer involverad i spelet går det att utveckla ytterligare.

På sitt sätt roligast: när LFC-tränaren Marcus Walfridson fick en mer eller mindre skarp tillsägelse av fjärdedomaren för det hemska regelbrottet att stå med en halv fot utanför det så kallade tekniska området.

En sak till: 511 åskådare på en allsvensk premiär. Underkänt, Linköping.