En poäng i bortamötet med Ukraina och Sverige hade kopplat greppet om gruppsegern i jakten på en plats till VM i Frankrike nästa år. Men det blev en mycket mörk blågul kväll i Lviv, det slutade med 0–1-förlust och det var närmare 0–2 än 1–1. Därmed är den till synes givna VM-platsen i fara.

Det fick Kosovare Asllani att besviket konstatera i tv-intervjun i C More:

– Tung förlust. Det kändes som om vi inte var där. Tyvärr var vi sega i både ben och huvud och kom inte till de heta chanserna. Vi var nästan där, men det räcker inte. Vi måste höja oss otroligt mycket om vi ska ta oss till VM och vinna de matcher som är kvar.

Vad saknades?

– Framförallt måste vi bli hetare in i boxen. Vi ligger fortfarande bra till, men vi ville vinna i dag så vi är besvikna.

Darina Apanasjtjenko gjorde matchens enda mål i slutet av första halvlek. Sverige fick jaga efter det, men hade svårt att komma till riktigt heta möjligheter. Asllani hade ett par hyfsade lägen, men målchanserna var lätt räknade och Peter Gerhardssons landslag saknade både energi och kvalitet i de avgörande lägena.

LFC-backen Anna Oscarsson gjorde sin första "riktiga" landskamp från start och var en av dem som trots allt spelade till sig godkänt betyg.

Två gruppspelsmatcher återstår för Sverige, som nu står på samma poäng som Danmark. Därmed talar allt för ett helt avgörande prestigemöte i höst. Ettan i gruppen tar en direktplats till VM. En andraplats räcker till en playoff-spel med en mästerskapsplats i potten.