IFK-backen Filip Dagerstål fick dessvärre avsluta sin era i Sveriges U21-landslag med en rejäl kalldusch mot Belgien. 3–0 föll blågult med på Guldfågeln Arena i Kalmar och fölusten innebar även att Sverige missar kommande U21-EM.

– Det är klart att det är tråkigt. Det har varit en väldigt fin tid och jag är stolt över att fått vara med och spela ett gäng U21-landskamper. Sen var det väl inte det slutet jag hade hoppats på kanske men så är det ibland, säger Filip Dagerstål.

Har du utvecklats av att få spela i landslaget?

– Abslout. Man utvecklas alltid av att spela matcher och framför allt på den nivån. Man möter ju toppspelare i Europa, så det är klart att det är bra spelare man möter och att det är höga krav.

I förlusten mot Belgien fick Sverige även en spelare utvisad. Efter matchen sågade bland annat IFK-spelaren Jordan Larsson domarens insats och Dagerstål håller i efterhand med att domaren inte höll en bra nivå.

– Domaren var väl inte den bästa, men samtidigt när vi fick det röda kortet låg vi redan under med 0–2 så jag vill inte skylla för mycket på domaren. Men det är klart, det var några frisparkar som gick emot oss som var ganska sjukt och så men jag vill inte lägga något på domaren.

När Sverige låg under med 0–2 hade man fortfarande en potentiell chans att ta en playoff-plats till EM om man reducerade till 2–1. Detta var någonting som Filip och hans lagkamrater hade svårt att hålla reda på under matchen.

– På planen är det ju ganska svårt att hålla koll på för då vet vi ju inte riktigt hur det går i alla andra matcher, men jag tror att ledarna hade okej koll på det. Sen är det ju svårt att med en man mindre börja forcera för då hade vi kanske läckt lite bakåt.

Tror du att du kan ta en plats i A-landslaget i framtiden?

– Det är ju målet såklart. Sen vet jag att man måste göra bra prestationer i klubblaget hela tiden för det, så A-landslaget är ingenting som jag tänker på nu överhuvudtaget. Det får komma om det kommer någon gång i framtiden, men självklart är det ju en dröm för alla att få representera Sverige.

På söndag är det återigen dags för match på Guldfågeln Arena för Dagerstål, då IFK möter KFF.

– Det är en väldigt fin arena, gräsmattan var bra nu när vi (Sverige) spelade där senast, men i slutet av matchen hade vi sprungit upp den lite. Jag har några som jag känner i Kalmars lag också så det ska bli kul att spela mot dem.