Assyriska verka inte ha några som helst tvivel på sin anfallare Marcus Johansson då det bara är han och Esat Jashari som är de offensiva pusselbitarna i truppen.

Det har egentligen inte Marcus heller.

– Nu är det nio månader sedan jag opererade mig. Enligt sjukgymnasten ska det ta ett år innan jag kan vara tillbaka helt. Mitt mål är seriepremiären. Det känns inte overkligt då jag ligger lite före schemat med rehabträningen, säger den 25 år unge anfallaren med den stora målkänslan.

Artikelbild

| Marcus Johansson på väg ut efter den första korsbandsskadan 2016.

Marcus Johansson slog igenom stort då han redan som tonåring öste in mål i Hagahöjdens seniorlag.

Norrköpingskillen blev hett villebråd för sju, åtta allsvenska klubbar. Provtränade med Liverpool, men gick till IFK Norrköping som då spelade i superettan.

– I efterhand har jag tänkt hur mycket som helst på det. Men jag ångrar ingenting. Det är tufft att flytta utomlands för tidigt, det är bara vissa som klarar det. Jag tror det är bättre att få din första seniorspeltid på hemmaplan, säger Marcus.

Värvningen av Marcus hade stort symbolvärde för IFK som då fått kritik för att de inte lyckades behålla de lokala talangerna.

Men Marcus unga kropp klarade inte fysiskt den stora träningsomställningen och anfallaren drabbades av ljumskbråck som han blev opererad för.

Det blev spel i Sylvia och Hagahöjden innan han gick till Assyriska 2016.

I en tidig seriefinal för sin nya klubb drog han sitt första korsband. 2017 var han tillbaka i spel. I april 2018, gick det andra korsbandet, i andra benet.

Han opererades i juni.

Nu hoppas 25-åringen att den tredje säsongen, ska bli hel och skadefri när Assyriska klivit upp i tvåan.

Det är nu eller aldrig för talangen som aldrig riktigt haft möjligheten att visa sin fulla potential som färdig spelare.

– Viljan att spela har inte sjunkit. Att jag skött min rehab så pass bra tror jag visar det. Det är på något sätt sista chansen för min karriär. Skulle jag få en allvarlig skada till vet jag inte riktigt om motivationen skulle räcka, säger Marcus.

Assyriska som klev upp i tvåan har värvat försiktigt men namnkunnigt i Norrköpings tredje bästa lag, bakom IFK och Sylvia på herrsidan.

– Esat Jashari är en fantastisk spelare. Det har varit fyra, fem nya provspelare på träningarna, vi får se om det kommer till några. Oavsett är det absolut en spännande trupp och får vi vara skadefria ska vi kunna klara division 2.

Det gäller både Marcus och Assyriska 2019.

ulf.strahle@ostmedia.se