Det har varit relativt tyst om division 1-klubben på Linköping arena under hösten och vintern. Men så här dagarna före jul kallades till presskonferens där offensiva duon Selwan Al Jaberi, 27, och Moshtaq Ahmadi, 22, presenterades som klara inför 2019.

– Jättekul att vara här, sa Al Jaberi.

– Klubben vill uppåt och det vill jag också, sa Ahmadi.

Den sistnämnde gjorde under den gångna succé som yttermittfältare och öste in mål för Södertälje i division 2.

– Det gick jättebra och det var en hel del klubbar som hörde av sig och ville att jag skulle komma och visa upp mig. Men jag testade här i Linköping redan förra året, hörde av mig till Melke (Alan, managern) och. . . ja, nu är jag här. Klubben vill verkligen framåt och det finns en positiv energi, sa Selwan Al Jaberi.

Forwarden Moshtaq Ahmadi, som värvas från division 2-laget Räppe i Växjö, nickade instämmande och sa:

– Jag är en kille som vill utvecklas både som person och spelare. Efter säsongen ringde jag runt till i stort sett alla division 1-klubbar du kan tänka dig för att få träna med dem. Men när jag pratade med Melke kändes det rätt direkt. Då var det inte så mycket att fundera på.

Klart är också att Jonathan Johansson hämtas från samarbetsklubben AFK Linköping och ersätter Jesper Ny (som går till Åtvidaberg) som assisterande tränare.

– Relationen mellan klubbarna har utvecklats till något väldigt positivt. Vi har haft en dialog under längre tid och för mig kändes det ganska självklart att ta det beslutet, sa Johansson.

Däremot ser City ut att drabbas av ett tungt tapp när skyttekungen Esat Jashari av allt att döma lämnar.

– Vi har inte avskrivit någon, men hans kontrakt har gått ut och vi har inte kommit överens om fortsatt spel, sa Melke Alan, som bekräftar att Pontus Rödin, som under hösten provspelade för två klubbar i Portugal, uppvaktats av klubbar högre upp i seriesystemet.

– Jag vill inte säga vilka, men intresse finns. Men Pontus har kontrakt med oss, så honom räknar vi med. Överhuvudtaget försöker vi hitta lösningar med alla spelare som vi vill ha kvar.

Lawson Sabah, lånet från IFK Göteborg?

– Det ser positivt ut, men inget är klart.

Truppen i övrigt?

– Vi har tolv spelare under kontrakt och ytterligare sex från årets trupp som vi bearbetar. Sen kan det nog också bli några nyårssmällar med spelare utifrån.

Linköping City rivstartar säsongen med träningsmatcher mot allsvenska Örebro och Kalmar redan i januari. 17 mars är det prestigemöte med Åtvidabergs FF på Linköping arena.

Klart är också att City efter några års frånvaro ställer upp i östgötacupen – för att på det sättet kvala in till svenska cupen.