En sur derbyförlust mot Sleipner där eftersnacket handlade om "Randigts" segermål var över linjen eller inte. Smedby gjorde det bästa av 1–2-nederlaget och klev ut med rejäl fart under fötterna mot Mjölby.

Bara för att åka på ett baklängesmål i andra spelminuten...

Men i stället för hängande skallar gasade Smedby och vände till 2–1, via mål av Daniel Rann och Casper Frisk, när de klev ut till halvtidsvila.

Artikelbild

| Alexander Radesjö är svårstoppad när han får upp farten.

– Propagandafotboll. Hatten av för första halvlek. Det är våran bästa i år, sa Jan Melle som också poängterade för sitt lag i pausen att det fina spelet inte betyder någonting om Smedby tog ut segern redan där.

Varningen var inte obefogad.

Det blev inte alls ett lika övertygande Smedby.

Mjölbys energipåslag syntes omgående och kvitteringen kom inte alls oväntat. I ett läge när hemmalaget var illa ute rullade de upp ett fint anfall där Emanuel Arvidsson hittade in till Vetle Larsén som kom lika perfekt på ytan som avslutet var precist.

Artikelbild

| I slutminuterna blev först Markus Nikkanen Johansson utvisad efter två gula innan en ledare på Mjölby-bänken fick lämna.

3–2.

– Bra gjort av "Manis". Riktigt bra. Vi fick ögonkontakt och jag hann tänka var jag skulle lägga den. Högt så att målvakten inte hinner ta den, sa ytterbacken om fullträffen som blev matchens sista.

Artikelbild

Ett desperat Mjölby fortsatte att trycka på och hade det inte varit för Jimmy Karlssons snygga reaktionsparad i slutet hade gästerna hittat en 3–3-boll.

I kvitteringsjakten tappade Mjölby först Markus Nikkanen Johansson som åkte på två gula och även en av ledarna ut.

Det var muntrare i Smedby som är en poäng bakom serieledarna Skärblacka.

– Vi har ett tillräckligt bra lag för att vara med där uppe. Titta bara idag, i första hur vi spelar då, säger Vetle Larsén.