– Vi har bra tränare och vi har ingen brådska. Nu vill vi ta det lugnt och känna in läget, säger Maifs klubbchef Mikael Larsson.

Efter det kaotiska uppbrottet med Vladan Ladan, som hoppade av för ett par veckor sedan, ryckte akademins tränare Bo Johansson och Pierre Walfridsson in och tog hand om coachningen kring A-laget.

Det var sagt två matcher i första läget, två matcher som nu är spelade. Seger med 3–0 mot Värmdö och förlust på måndagen, 2–3, mot Sleipner.

Nu är det klart att "Bosse och Brassen" leder Maif även i nästa division 2-derby, borta mot Sylvia i Norrköping kommande måndag. En match som också tv-sänds av Östgöta media.

Bo Johansson har varit sjuk nu i början av veckan och medverkade därför inte mot Sleipner. Men ska göra det tillsammans med Brassen på måndag. Vad som händer efter Sylviamatchen ska diskuteras nu i veckan.

– Vi tar inga förhastade beslut och vi har inte öppnat upp några nya ansökningar. Vi ska hinna prata med alla och det vi gör ska kännas rätt, säger Mikael Larsson.

Pierre Walfridsson säger att han är tillgänglig för en fortsättning om gruppen och klubben vill. Bo Johansson säger att han varken kan säga ja eller nej just nu till vad som händer efter Sylviamatchen.

Artikelbild

| Förlusten mot Sleipner hemma var ett bakslag. Nu går Motala AIF vidare, minst en match till blir det med tränarduon Bo Johansson och Pierre Walfridsson.

– Vi ska diskutera igenom det ordentligt så får vi se, säger Bosse.

Maif har mot Sylvia både Simon Karlsson, tre varningar, och Elmer Civgin, utvisad mot Sleipner, avstängda. Fadel Youssif är också osäker efter smällen på näsan mot Sleipner.

– Det verkar inte som att näsan är bruten, säger Mikael Larsson.

Annars vill Maif ha kvar Michael Kafari efter turistvisumtiden.

– Men det är klubbar utomlands som rycker i honom, säger Mikael Larsson.

Brasilianaren Leonardo var inte uttagen i truppen mot Sleipner och kommer snart att lämna Maif.