Luis Soares, 27, var på plats på Kopparvallen redan förra sommaren, men då löste det sig inte med alla papper och han fick åka hem igen. Nu var division 1-klubben inställt på att göra ett nytt försök, men senaste beskedet från Brasilien är att Soares i stället ser ut att hamna i en större liga i Asien.

– Inget är klart, men det vi fått höra är att det lutar åt att han väljer ett annat alternativ. Vi får avvakta ett tag till, men just nu ser det mörkt ut för oss. Det handlar om pengar som inte vi är i närheten av att kunna erbjuda, säger Rickard Johansson.

Därmed ser det ut som Ramiel Dias Farias blir den enda spelaren från Brasilien på Kopparvallen under säsongen.

Det bekräftas av ÅFF-tränaren.

– Vi tycker redan att vi har en bra trupp och kommer inte att ta in något osäkert kort i det här läget. Soares hade vi bra koll på sedan han var här och vi vet vad han går för, säger Johansson.

För ÅFF väntar närmast träningsmöte med Vimmerby på torsdagskvällen. Tanken var att Ramel Dias Farias då skulle få göra sin första hela match, men brassen stukade foten mot Sylvia senast och är inte aktuell för spel förrän tidigast nästa vecka.

Däremot kommer positiva skaderapporter angående veteranmålvakten Henrik Gustavsson.

– Han tränade för fullt häromdagen. Vi hoppas och tror att han kan spela mot Oskarshamn på tisdag, säger Rickard Johansson.

Mot Vimmerby blir det ett blandat ÅFF-lag med både spelare från A- och U19-truppen. Av dem som spelade i helgen är tanken att bland andra Jesper Beurling, Adrian Petersson, Adam Egnell, Zev Taublieb och Max Olsson ska finnas med.