Det var ingen lysande insats på den osexiga förortsarenan Östertälje IP. Men det var en seger som skvallrade om det jag har sagt länge: Motala AIF kan vinna division 2-serien i höst.

Att ha marginalerna med sig, att vinna trots långa svackor i matchen, och att vända ett svårt underläge till seger är ett kännetecken för ett lag som vinner serien. Att ha ett 1–2-underläge och dessutom lagkaptenen utvisad på bortaplan är inte lätt. men i stället för att hänga med huvudena och fokusera på fel saker knöt Motala AIF:s spelare nävarna. Det började lysa i Maifarnas ögon och någon kvart senare hade Maif gjort två mål på fasta situationer med sina tio man och så hade man vunnit matchen. Tre poäng till i toppstriden.

Det här betyder att Maif efter den bedrövliga insatsen i tv-sändningen, 2–3 hemma mot Sleipner, har vunnit fyra raka segrar. Division 1-laget Husqvarna krigades ned i 120 minuter och tre segrar i tvåan på det.

Artikelbild

Det är uppenbart att Maif hittat en både harmonisk och rak väg mot resultat under ledning av nya tränarduon Pierre Walfridsson/Bo Johansson. Räkna också med att duon stannar, minst resten av den här säsongen. Maif säger öppet att det är de här tränarna som klubben vill ha just nu, finns ingen anledning att byta, och "Brassen" har tidigare sagt sig tillgänglig för det som Maif önskar. Återstår bara ett ja i veckan från trotjänaren Bosse Johansson. "Grabbarna gör ett bra jobb. Klart att det blir svårt att släppa laget", erkände Bosse på Östertälje IP.

Helt klart kan Maif förlora spelare i sommar, intresse finns för flera, men min känsla är att det blir en het toppstrid och en spännande kamp långt in i oktober. Det ser vi fram emot.