– Just nu är blodtrycket och pulsen ganska hög, men det är väldigt skönt med tre poäng och det är det absolut viktigaste att få med sig från den här matchen, säger Mjölbytränaren Daniel Friberg-Carlsson efter den rafflande matchen.

För rafflande var det. Hemmalaget tog en tidig ledning genom Adin Pehilj som sköt en hörna direkt i mål. Med ett hörnmål gjorde sedan Skärblacka 1-1, men då satte Mjölby in en imponerande offensiv med mycket boll och frejdigt anfallsspel. Ett ledningsmål till MAI låg i luften, och i 41:a minuten satte Emil Dagnäs dit returen efter ett stolpskott.

– Vi äger matchen i första halvlek och är väldigt stabila i vårt försvarsspel. Egentligen borde vi ha avgjort redan i första, säger tränaren.

Artikelbild

| Tvåmålsskytten Emil Dagnäs i duell med en försvarare i Skärblacka.

I andra halvlek lyckades Emil Dagnäs med sitt andra mål för dagen utöka till 3-1, men då kom gästerna igång.

– Vi blir lite passiva och fega när vi gör 3-1 och så är de bra offensivt och kommer in i matchen igen.

Skärblacka flyttade fram positionerna och kunde göra både 3-2, på straff, och 3-3 i en tilltrasslad situation. Men Mjölby var starkast. Med fem minuter kvar av matchen hoppade Nils Lindsten upp och nickade in segermålet för Mjölby.

– Det är otroligt skönt att vi slår det här laget måste jag säga. Vi fokuserar på rätt saker hela tiden medan Skärblacka gnäller på domaren hela tiden. Det är extremt starkt att klara av att vinna en sån här match där vi tappar en ledning. Karaktären i laget är riktigt bra, säger Friberg-Carlsson.