”Randigt” har fått lite luft under hösten och byggt på både poängskörden och självförtroendet.

Det var ett delikat upplägg inför lördagens bortamatch på Källbrinks IP. Sleipner låg på negativ kvalplats och motståndaren Huddinge precis ovanför, med en poäng mer.

Efter 1–0 till Huddinge ökar avståndet nu och Sleipner får fortsätta att kämpa för att komma på säker mark.

Sleipner åkte dessutom på tre (!) utvisningar vilket självklart inte gjorde det lättare i kvitteringsjakten.

Laith Etawi blev utvisad efter två gula kort precis innan paus, Gil detsamma efter 58 minuter. I matchens slutskede blev det även en dubbelutvisning efter stök mellan Huddinges Younas Abdel Moulay Messaoudi och Sleipners Paul Chamoun.

Simon Dogan har haft roligare dagar som tränare– och han har haft bättre betyg till domaren.

– Vi hade samma domare i våras och det var kaotiskt då också. Han hittade ingen nivå, kunde inte kommunicera utan viftade bara med sina kort. Man kan tro att det var världens grej med fyra röda men det var det inte, sa han.

De två första utvisningarna hade Dogan svårt att acceptera. Den tredje blev en desto stökigare situation och de röda korten gick inte att ifrågasätta.

– Han fick ju sparka och dra i tröjan tre gånger på Paul innan det kom en avblåsning, och det är klart att Paul var tvungen att försvara sig. Jag vet att jag gjorde fel som lämnade min tekniska zon men jag var tvungen att gå in och lugna ned dem. Det var ju precis framför mig och det skedde på instinkt, sa Dogan.

Mellan alla varningar och utvisningar spelades det lite fotboll också.

– Med tanke på hur matchen var är det jättesvårt att analysera och kommentera. Det var gräs, regn och en tung plan. Deras mål kom när vi värderade lite fel och blev för långa i laget. De slog bakom backlinjen och vi måste synka bättre och bli tightare och kompaktare, beskrev Dogan.

Den sista kvarten av den första halvleken lyfte sig Sleipner. Sedan kom korten och utvisningarna och trots ett piggt inhopp av Patrick Ayala kunde inte Sleipner göra något åt resultatet.

– Det var en jätteviktig match men inte ens Huddinge kunde glädja sig efteråt. Det var helt huvudlöst, sa Dogan och syftade än en gång på domarinsatsen.

Serien går dock vidare, liksom Sleipners kamp för kontraktet.

– Vi får borsta av oss det här och lappa ihop laget så gott det går, trots att vi har tre man avstängda. Det är 18 poäng kvar att spela om och vi behöver säkert ta hälften av dem, sa Simon Dogan innan hemresan från Stockholm.

Sporten har varit i kontakt med domaren som inte vill uttala sig om Simon Dogans kritik.

– Men däremot har jag anmält två Sleipnerspelare för grova utvisningar, sa han.