Lindö tillbaka i trean alltså, och premiären i derbyt hemma på Fastighetsteknik Arena började lovande också.

Bra spel i en halvtimme och en klinisk 1–0-nick i mål av Damir Zenkovic.

Strax därpå tog det roliga slut. I nästa Smedbyanfall åkte Lindös lagkapten Alija Smailagic på ett rött kort, och det blev en tuff timme med en man mindre.

Artikelbild

| Emanuel Arvidsson.

I andra halvlek var det dags för Emanuel Arvidssons målshow. Frispelad av inhopparen Casper Frisk två gånger och Martin Kolaj smällde han in ett äkta hattrick på mindre än en halvtimme. Lindö försökte jobba in i det sista men Smedby hade inga problem att hålla undan.

– Skönt med tre poäng. Det är svårt att vinna derbyn, oavsett vilka man möter. Men när vi gjorde 1–1 kände vi att vi kommer vinna, sa tremålsskytten Arvidsson efter slutsignalen.

Hur nöjd är du med ett äkta hattrick hattrick i ett derby då?

– Ja, det var länge sedan och var riktigt skönt. Det svåraste är inte att göra mål, det är att ta sig fram till lägena. Det gör vi jäkligt bra i dag och nu var det jag som satte dem men det kan vara vem som helst.

Artikelbild

| Deppigt för Lindömålvakten Daniel Lidetoft.

Det var proffsigt av dig att hitta fotografen efter det tredje också.

– Eller hur? Haha, blev det snyggt? sa Emanuel Arvidsson som dunkade in 21 mål på 17 seriemål i fjol.

Artikelbild

| 2-1 genom Emanuel Srvidsson.

Bra målsnitt med över ett ändå?

– Absolut. Men vi krigade för varandra förra året och det ska vi göra i år också. Ibland är det jag som gör dem.

Artikelbild

| Lindös tränare Josef Massi och Smedbys Jan Melle.

Nu har du tre i snitt än så länge.

– Haha, det är bra. Jag ska försöka hålla i det.

Artikelbild

Lindötränaren Josef Massi var nöjd med insatsen men hade gärna varit fullt lag i 90 minuter.

– Det hade varit kul att spela elva mot elva, i så fall är jag övertygad att vi hade vunnit den här matchen. Utvisningen kan man diskutera men det blev väldigt avgörande idag, konstaterade han.

Artikelbild

| 1-0 genom Damir Zrnkovic.

Ni känner ändå att ni hör hemma på den här nivån?

– Ja, det här ska vi absolut inte skämmas för. Smedby kvalade till division 2 förra året och vi tar med oss prestationen och att vi är ett bra fotbollslag.

Artikelbild

| Leandro Nunes Barros.

För Sleipner blev det en tung premiär i division tre. Laget tog ledningen borta mot småländska Högsby i första halvlek genom Bylent Halili, ett resulatat som stod sig halvleken ut. Men i andra halvlek vände Högsby och avgörande 2-1 kom i 80:e minuten.

För Eneby blev det en poäng i tuffa bortamötet mot Tenhult. Hemmalaget tog ledningen i första halvlek, men Norrköpingslaget jobbade sig in i matchen och Albert Johansson räddade en poäng med sin kvittering i andra halvlek.

Artikelbild

| Lindökapten Alija Smailagic blev utvisad.

I nykomlingsmötet i Mjölby mellan Mjölby AI och Skärblacka blev det en riktig målfest som slutade 4-3 till slut efter att Skärblacka hämtat 3-1 till 3-3 i andra halvlek. Men i 85:e minuten tryckte Nils Lindstén in 4-3 till hemmalaget. Skärblackas mål: Anton Bäckstedt 2 och Oskar Lindau.

Mellan Tranås och Torstorp blev det dramatiskt på slutet när hemmalaget kvitterade till 1-1 så sent som i 86:e minuten. Torstorp tog ledningen i 70:e minuten genom Dzenis Halilovic.