Det har varit en jobbig säsong för Norrköpingslaget. Sleipner hade bara spelat ihop sex poäng på tretton matcher inför mötet med IFK Aspudden-Tellus. Men det är i motvind som draken lyfter.

Att det var Stockholmsgänget son låg i mitten av serien och inte Sleipner var svårt att se. De randiga spelade smart, dominerade bollinnehavet och var kreativa. I halvtid stod det 2–0 till hemmalaget. Det efter att Johan Andersson dunkat dit ett snett-inåt-bakåt-inspel från Hadi Wahedi och Haris Sijaric varit kylig från elva meter. Men det var inte slut på straffar.

Nästintill direkt efter halvtid var det dags igen. Gil de Souza rev ned en rödklädd och ställningen var 2–1. En kvart senare var det dags igen. Paul Chamoun gick i gräset och domaren pekade på straffpunkten.

Artikelbild

| Sleipner tog blytunga poäng i bottenstriden.

­– Jag kollade om det fanns VAR-kameror. Men min var solklar, säger Paul Chamoun och skrattar.

Han fortsätter:

­– Jag tänkte bara på att vänta ut målvakten och då finns det ingen chans att han hinner ta den, säger Chamoun som satte sin straff.

Det här var första matchen som Chamoun startade för den här säsongen. Både skador och avstäningar har satt stopp för spel.

Artikelbild

| I den första halvleken fick Sleipner straff. Haris Sijaric gjorde inget misstag.

Efter det sista straffmålet reducerade Aspudden/Tellus och bortalaget var nära på att få med sig en poäng med hem till huvudstaden. Men Sleipner lyckades hålla undan.

­­– Vi är lyckliga och nu kan vi gå till uppehåll med en vinst i ryggen. Den här vinsten var inte bara viktig här och nu, utan även för fortsättningen och det stärker vårt självförtroende, kommenterar tränaren Simon Dogan.