Det var inte så länge sedan han spelade i Sylvia.

Igår smekte Arnór Sigurdsson in 3–0 på Santiago Bernabéu-stadion mot Real Madrid för sin nya klubb CSKA Moskva, dit han gick som den dyraste spelaren IFK Norrköping sålt, någonsin.

Nu finns chansen att vinna autografen på nästa Arnór, efter att Sylvia skänkt en matchtröja med som signerats av årets spelartrupp och ledarstab till Brödrakampen.

Matchen är ett kultarrangemang och hemvändarmöte som har växt genom åren i Finspång. Det som från början var ett kompismöte för bruksortens hockeyprofiler, mellan lag yngre och äldre, växte snabbt till något större.

– Det är väl sjunde året nu. Det är fjärde året som jag är med och håller i det och femte eller sjätte året som vi skänker allt till Barncancerfonden. Vi tyckte det var det sämsta någon kan råka ut för, så det kändes naturligt att samla in till det, säger Anders Hovbrandt, som är en av initiativtagarna.

Ifjol arrangerades den "sista" Brödrakampen efter att hockeymatchen dagarna före julafton inbringat 120 000 kronor oavkortat till Barncancerfonden.

– I år hade vi tanken att samla in 200 000 kronor vilket kanske är lite för ambitiöst. Men vi har redan samlat in 40 000 kronor nu, så vi kan slå fjolårets insamling som var rekord, säger Hovbrandt.

Totalt de senaste tre åren har Brödrakampen i Klimatteknikhallen dragit in 249 000 kronor.

Vad är roligast?

– För oss är det matchen och festen på kvällen. Men att göra det för en sådan sak är fantastiskt.

Årets match spelas 22 december i Klimatteknikhallen i Finspång klockan 15.00.