1–1 i avslutande gruppmötet med Göteborg och bättre ranking (!) tog LFC vidare i svenska cupen. Nu väntar semifinal i helgen – och efter avklarad lottning på förbundskansliet i Solna stod det klart att allsvenska toppkonkurrenten Eskilstuna står för motståndet. På bortaplan.

Matchen spelas på lördag.

– Allt annat hade varit katastrof med tanke på att vi ska spela Champions league redan onsdagen efter. Där hoppas jag verkligen att svensk fotboll tänker till och inte tvingar oss att spela söndag, sa Marcus Walfridson och strax senare kom också beskedet att han fick som han ville.

Med tanke på matchen mot Manchester City – hur stor roll spelar en dag extra för uppladdningen?

– Mycket stor. Det finns studier som visar att chanserna ökar med många procent med någon dags ytterligare vila.

Lagen möttes i en träningsmatch för några veckor sedan och då vann LFC med 1–0 efter sent avgörande.

– Det kan vara bra för oss att möta ett lag som vi har lite koll på. Det blir en tuff match, men det hade det blivit mot vilket som helst av lagen som är kvar. Förra gången blev det tre–fyra skador och det hoppas jag verkligen att vi slipper nu, säger Walfridson.

Sena nyförvärvet Natasha Dowie hann inte bli spelklar till matchen senast, men nu väntas bara på ett klartecken från Australiens fotbollförbund. Om Lina Hurtig hinner bli frisk efter skada avgörs senare, men där kan det förstås bli så att hon sparas till Champions league.

I den andra semifinalen möts regerande cupmästaren Rosengård och Djurgården i Malmö. Vinnaren i det mötet blir också hemmalag i finalen 13 maj.