Det blev en snubblande inledning på matchen för IFK Norrköping.

På en kalmarhörna såg Viktor Elms mål ganska billigt ut från IFK-ögon.Isak Pettersson och Erik Smith krokade fast i varandra i röran framför målet, och matchens första mål blev en kalldusch för hemmapubliken.

Men repliken kom snabbt.

Bara två minuter.

David Moberg Karlsson spelade fram Alexander Jakobsen som placerad 1–1 bakom Kalmarmålvakten.

Den målproduktionen höll i sig halvleken ut i en match som svängde fram och tillbaka. IFK hade problem med de fasta situationerna, Anfallsspelet såg lite trevande ut. Kanske var det Kalmar FF:s defensiv. De hjul som så smidigt kuggat i varandra som blivit IFK:s varumärke blev ofta ett stillastående lag i väntan på att medspelarna skulle se vad bollhållaren skulle göra. Det såg lite trevande ut.

Publiken fick i alla fall ögongodis när Gudmundur Thórarinsson

Artikelbild

| NORRKÖPING 20180415 Norrköpings Jordan Larsson jagas av Gbenga Arokoyo under söndagens allsvenska fotbollsmatch mellan IFK Norrköping och Kalmar FF på Östgötaporten Foto: Jeppe Gustafsson / TT kod 60160

Tveksam var inte starten på andra halvlek.

David Moberg Karlsson fick bollen snabbt serverad av Kalle Holmberg, den vindsnabbe anfallaren utnyttjade läget och placerade enkelt ledningsbollen i mål framför hemmafansen på Curva Nordahl.

Artikelbild

| Eric Smith spelade från start.

Det lossade knutarna lite, även om spelmönstret fortsatte.

I den 65:e matchminuten fick dagens två combackspelare i startelvan kliva av planen. Simon Skrabb som ersatte Ian Smith som wingback, bytte plats med varandra.

Eric Smith som var tillbaka efter skada och började matchen centralt bredvid Simon Thern på mittfältet klev ut och ersattes av Daniel Sjölund.

Förutom målen var gav det hemmapublikens största jubel när veteranen klev in på planen.

Matchen följde den första halvlekens mönster, IFK spelarna hittade varandra bättre. Kalmar var ett fortsatt hot mot IFK på fasta situationer och långskott.

Men inte tillräckligt.

I matchens slutminuter kom Jordan Larsson in för matchens lirare, David Moberg Karlsson.

Han satte en lysande slutpunkt med sitt låga pressade skott som avslutade segern mot Kalmar.

3–1, var en soloprestation för anfallaren som fick stå tillbaka när Alexander Jakobsen flyttats fram i anfallet från mittfältet i startelvan.

IFK kunde på nytt säkra en trepoängare på Östgötaporten.

Men det finns en del att jobba på för att vara het kandidat i den allsvenska toppen spelmmässigt.

Men det var en seger som kan bygga självförtroende.