Antalet sökande var 200 och man valde Vladan Ladan. Efter turbulensen och hur kaosartat den anställningen slutade är det många som raljerat kring Motala AIF:s rekryteringsarbete. Märkligt att det inte gick att hitta någon som klubben kunde samarbeta med, med tanke på hur stort urvalet var.

Nåväl, nu har bråket lagt sig, Vladan Ladan är inte där längre med sitt engagemang, och vad jag förstår handlar det nu mest att få lugn och ro kring klubben och laget. Att låta spelarna få prestera med så bra och tryggt stöd som möjligt.

Min bild av Maif nu, och ledningens arbete, är att klubben vill ha kvar Bo Johansson och Pierre Walfridsson. Åtminstone till sommaren, men jag tror säsongen ut om Maifledningen får välja.

Akademiduon Bosse och Brassen lever i nuet och tar en match i taget, men på tisdag ska det hållas ett möte där det ska diskuteras om en fortsättning. Frågan är om duon vill, men om de vill så blir de kvar. Det är min bedömning. Även om de också är viktiga för Maifs akademi. Men Maif vill gärna ha ett team, flera människor kring laget och inget enmansrace.

Sedan jobbas det för en långsiktig lösning, som kanske kan sjösättas först efter den här säsongen. En känsla jag har är att AFK Linköpings Jonathan Johansson, en trygg och lugn ledare med fötterna på jorden som lyckats i AFK, står högt på Maifs önskelista.

Även med spelartruppen vill Maif sitta lugnt i båten. Spelarna på korta turistvisum är alltid en osäkerhet kring, och där lär inte brasilianaren Leonardo bli kvar mer än några veckor till. Däremot hoppas Maif ha kvar amerikanen Michael Kafari, det är lättare byråkrati med USA-medborgare, och då handlar det om att skaffa ett jobb åt honom för en förlängning.

Själv tycker jag att dagens Maif har en jättechans att rentav vinna serien i höst. Så bra är laget, och bättre är inte konkurrenterna på övre halvan.