– Vi vann ju i fjol också, men visste inte vad vi skulle få för lag. I år har vi varit ännu bättre och nu vill vi ta chansen, säger tränaren Joakim Gidlöf.

Ledbergs IF, med sin idrottsplats byggd 1957, är en glesbygdsklassiker i östgötsk fotboll. Det startas i gång boll-lek då och då, men egentligen finns bara ett herrlag kvar i klubben. Det fanns ett pojklag för några år sedan när det innebandylag som klär Ledbergs namn och färger även ville ha något att göra på sommaren.

Ledbergs IF omsätter 300 000 kronor och försörjer sig på bidrag och medlemsavgifter. I klubbens enda lag har det i år funnits en viktig bredd. 38 spelare användes, 27 gjorde fler än fem matcher och 13 gjorde tio matcher eller fler.

Artikelbild

| Spelare och ledare och tänkbara nyförvärv i Ledbergs IF är samlade för oktoberträning på Odenvallen. Nästa år blir det division 5-fotboll.

Viktiga spelare var bland andra Johan Jacobsson, Mattias Karlén, Gustav Pettersson och skytteligavinnaren Linus Hällgren, 25 mål.

Aktuell för nästa säsong är bland andra smålänningen Henrik Nilsson, senast östgötacupmästare med Eneby, men som också spelat i ettan med Sleipner och Motala AIF.

– Vi behöver inte värva några spelare. Folk drar med sig folk och det sprider sig, säger Joakim Gidlöf.

Östgöta medias videoserie Fotbollsresan gör här sitt 22:a stopp. I inslaget möter ni tränaren Joakim Gidlöf, kassören Roland Carlsson, ordföranden Anders Dahlqvist och spelarna Johan Jacobsson och Henrik Nilsson.